Felfedezni Isten teremtő csodáját!

2024.03.28. 08:30

Az Öreghegyi plébánia is készül az ünnepre!

Tornyai Gábor a Magyarok Nagyasszonya Plébánia vezetője is megosztotta velünk húsvéti gondolatait, illetve a gyülekezeti alkalmakat!

Bokányi Zsolt

Fotó: NAGY NORBERT

Arról beszélt, hogy még a böjti időben se nagyon áll meg a sürgés forgás, kapkodás. Pedig milyen jó lenne lelassulni, megállni, ahogy a magdalai Mária, vagy éppen a tanítványok is megálltak a sírnál, elcsendesülve, csodálkozva, hogy nincs ott Jézus. Jó lenne ha meg tudnánk állni, meg tudnánk érkezni az ünnepben Istenhez. Felfedezni a teremtett világban, vagy a mindennapokban az ő teremtő csodáját, és így megérkezni az ünnepbe. A plébános beszélt az ünnepi szertartásokról is. Elmondta, hogy csütörtökön este hatkor kezdődik majd az utolsó vacsora szertartása, ezt követően pedig virrasztás lesz a templomban. Ez alatt az idő alatt, a régi szokásoknak megfelelően gyónásra lesz lehetőség. Nagypénteken reggel nyolctól lesz közös imádság, utána pedig szintén lesz lehetőség a gyónásra. Délután három órakor kezdődik a Palotai úton a kálváriánál, a város közös keresztútja a püspök atya vezetésével. Nagyszombat a csendnek a napja. A feltámadás ünneplése pedig az Öreghegyen vasárnap, hajnali ötkor kezdődik majd, ezt követően ünnepi szentmise lesz fél nyolckor és fél tizenegykor, az Almássy telepen kilenc órakor, Börgönd pusztán pedig délután három órakor várják majd a híveket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában