Új úton járhatnak

2024.03.20. 13:38

Akár egy hét alatt elkészülhet a Velegi út felújítása Móron

Fett Krisztián alpolgármester osztotta meg az örömhírt, megkezdődött a Velegi út felújítása. A négyemeletes házak mögötti út, valamint néhány rosszabb állapotú parkolóhely kap a felmarás után új kiegyenlítő, majd koptatóréteget.

Palocsai Jenő

Forrás: Fett Krisztián alpolgármester facebook oldal

A felső réteg marásával kezdődtek a belső út és a parkolók egy részének javítása Móron.

– A Velegi úton telepszerű, többszintes lakások vannak. Ezek szovjet ingatlanok voltak valaha és ennek a szerviz útja akkoriban betonburkolatot kapott. Az abban kialakított dilatációs hézagok mentén, idővel elmozogtak a betontáblák, ezért most a felület lemarása történik. Ezt követően ez a hátsó feltáró szervizút és a Velegi úthoz csatlakozás kap egy kiegyenlítő és egy kopóréteget – mondta Fenyves Péter polgármester.

Forrás: Fett Krisztián alpolgármester facebook oldala

A szóban forgó terület a Velegi út 18-20-22, illetve a 24-26 mögötti szervízút, aminek van két útcsatlakozása a lakótelepre, A lépcsőházakat gyalogosan meg lehet közelíteni elölről is, ám a gépkocsi parkoló és a lépcsőházi bejáratok hátul vannak. A hátul futó feltáró, lakó út felújítása zajlik éppen, és várhatóan 7-10 nap alatt elkészül a beruházás. Arról is a polgármestert kérdeztük, hogy hogyan tudják addig megoldani a parkolást?

– Korábban már építettünk ott parkolót, így most csak azokat a parkolóhelyeket újítjuk meg, az útfelújítással egy ütemben, amik rossz állapotban vannak. Szóval elsősorban maga az út készül jelenleg, így a parkolást ez a munka csak kissé befolyásolja. A marást követően is tudtak rajta közlekedni a lakók és este simán beállhatnak. A finisher félpályán dolgozik, ezért az aszfaltterítés idejére megkérjük a gépjármű-tulajdonosokat, hogy napközben ne tartsák ott az autókat, az akadálytalan munkavégzés érdekében. Le viszont nem zárjuk ezt a szakaszt, hiszen ha kihűlt az aszfalt, rá tudnak hajtani – mondta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában