Zentais Napok

2024.03.25. 14:30

A retro kiállítás létrehozásában a szülők is nagy lelkesedéssel vettek részt

Régebben Zentais Hetet tartottak, de az utóbbi években Zentais Napokká alakult és picit rövidebb lett az iskola egyik legnagyobb és legszínesebb rendezvénye. Ez persze cseppet sem von le az értékéből azoknak a tanítás nélküli munkanapoknak, amelyek során – a tanulás jegyében - számos színes programmal várják a diákokat. Az idei éppen ma, azaz hétfőn reggel kezdődött.

Borsányi Bea

A retro teremben fotófal is készült

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A több évtizedes múltra visszatekintő programon is természetesen az ismeretszerzésé a főszerep, ám ezt ilyenkor kötetlenebb hangulatban, játékos, de legalábbis a tanórákhoz képest lazább keretek között tehetik meg a diákok. Az ötödik és a hatodik osztályosok a könyvtárban kezdték a napot, ahol hasznos és vélhetőleg új információkat szereztek a könyvekről, illetve az internethasználat veszélyeiről. Az iskolában maradtak között a felsőbb évfolyamokon a kedvenc kísérleteiket mutatták be a vállalkozó diákok. A nap folyamán friss gyümölcsleveket is készíthettek és kóstolhattak, délután pedig az udvaron felállított ugrálóvárban élhették ki a mozgásvágyukat a fiatalok. Hétfőn nyíltak meg az alsós osztályok kiállításai is, amelyeket tematikusan készítettek el: volt többek között mackóbarlang, sárkányvár, retro terem és cirkusz is. 

A tavaszi szünet előtti három nap programjait felsorolni lehetetlenség, de az iskola pedagógusai igyekeztek a diákok kéréseinek figyelembevételével összeállítani a kínálatot, amelyek között szerepelnek sport-, és közismereti vetélkedők, játékok, kerékpártúra, de nem marad el az osztályok kulturális bemutatója sem. – Szerencsére nagyon kreatívak a kollégáim, így évről évre sikerül mindig valami mást, egy kicsit újat kitalálni. Idén a retro kiállítás még a szülőket is olyan mértékben megmozgatta, hogy több teremre való tárgy jött össze. Nyilván a cél ezeken a napokon is a tanulás, de egészen más, ha mondjuk egy kísérletet az osztálytársuktól látnak a diákok, mint egy megszokott tanóra keretein belül – mondta Bottka Rózsa, igazgató, aki szerint az egyik legjobban várt program a tanár-diák tollasforgó lesz. Erre a versenyre a diákok hívták ki a tanárokat. Az igazgatónő azt is hozzátette, folyamatban van a drótkötélpálya telepítése, amire a Millió lépés az iskoládért pályázaton nyertek egymillió forintot és amelynek avatását a szünet utánra tervezik. 

Akár medvebarlangba is bújhattak a diákok
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában