Koszorúzás

2024.03.23. 17:23

A magyar-lengyel barátság napja alkalmából koszorúztak a Katyn Emlékkeresztnél

A Katyn Emlékkeresztnél helyeztek el koszorút a város és a vármegye vezető tisztségviselői, a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Székesfehérváron szolgálatot teljesítő NATO-erők lengyel katonái a magyar-lengyel barátság napja alkalmából.

Feol.hu

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A magyar Országgyűlés 2007-ben március 23-át nyilvánította a magyar-lengyel barátság napjának. Székesfehérvár és Fejér vármegye az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, köszönhetően a lengyel testvérvárossal, Opoléval kialakult remek kapcsolatnak. Az elmúlt hetekben a magyar-lengyel barátság napjához kapcsolódva rendeztek felolvasóestet és kiállítást is. Székesfehérvár delegációja pedig ezekben a napokban is részt vesz az Opolében zajló közös programokon.

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

A hagyományoknak megfelelően március 23-án, szombaton a Jávor Ottó téri Katyn Emlékkeresztnél rendeztek megemlékezést. Az 1940-es katyni mészárlás áldozatainak emléket állító keresztnél néma főhajtás mellett helyezett el koszorút Cser-Palkovics András polgármester, Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő. Koszorúzott továbbá a Székesfehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a városban szolgálatot teljesítő NATO-erők lengyel tagjai is. - olvashatjuk az ÖKK közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában