A forradalmat és az újszülötteket is köszöntik

2024.03.11. 17:00

A múltat és a jövőt is ünneplik Fülén

Füle március 14-én különleges eseménnyel tiszteleg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt, miközben a legfiatalabb generációkat is ünnepli. Miskei Ritát, a rendezvény szervezőjét kérdeztük az idei esemény részleteiről.

Hajdú Marianna

Forrás: FMH-archív

Az ünnepi események a Sárréti Tájház udvarán veszik kezdetüket, ahol a település lakói a Gólyafánál köszöntik az elmúlt évben született gyerekeket. Mint Miskei Rita a Feol.hu-nak említi, a Gólyafára kerülő nevek nem csak egy szép hagyományt őriznek, hanem az új generációk kötődését is erősítik falunk történelméhez és közösségéhez. Az ünnepi program különlegessége az lesz, hogy idén minden névsorba felvett gyermek emléklapot kap, melyre a szervezők a korábbi években született gyermekek szüleit is várják.

Az ünnepség 15:00 órakor kezdődik Porteleki Sára énekével. Az előadást követően Boda András alpolgármester üdvözli a megjelenteket, majd Csapóné Máthé Zsuzsanna tanítványai lépnek színpadra, akik Szarka Tamás "Kézfogás" című dalára készítettek táncos koreográfiát. 

Az ünnepség további része a falu központi emlékművénél folytatódik, ahol a közösség elhelyezi a háromszínű koszorút, emlékül az 1848-49-es forradalom hőseinek. 

Ezt követően művelődési ház ad otthont a nap további részének, ahol először a Fülemüle Óvoda ovisai, majd a balatonfőkajári Aranyalma Református Általános Iskola tanulói lépnek fel és mutatják be ünnepi műsorukat.

A nap zárásaként a Forradalmi Táncház veszi kezdetét Kneifel György és zenekara muzsikájával, ahol a Hérics Dal- és Táncegylet közreműködésével, valamint Porteleki Sára vezetésével mindenki megismerheti a magyar néptánc lépéseit.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában