Hulladékból bohócok

2024.02.22. 12:00

A soponyai iskola kreatív újrahasznosítással hívja fel a figyelmet a környezettudatos életmódra

Az Örökös Ökoiskola címet viselő Soponyai Zichy János Általános Iskola ismét új szintre emelte a környezettudatosságot. A diákok a fenntarthatóság mellé egy ki kreativitást is vegyítettek, amelyből rengeteg színes bohóc született.

Hajdú Marianna

Újrahasznosított hulladékból alkottak bohócokat a soponyai iskola diákjai. Összesen 52 darab alkotás készült el a szerdai kiállításmegnyitóra

Forrás: Soponyai Zichy János Általános Iskola

Csokipapírok, hulladékzsákok, darabokra vágott műanyag palackok kaptak új életet a tanulók kezei között. A gyerekek összesen 52 pályaművet készítettek, amit az iskola aulájában mutattak be. Az ügyeskezű és kreatív diákok munkáit szerdán, az ünnepélyes kiállítás megnyitó alkalmával díjazták, ahol a kis művészek munkáit egytől-egyik  a környezet védelme és az újrahasznosítás ihlette. 

Mint Hollósi Lászlóné, az intézmény vezetője a kiállítás megnyitóján mondta, az intézmény életében kiemelt helyet foglal el a környezeti nevelés, a környezettudatosság kialakítása, a környezet védelme, amely maga után vonja a fenntarthatóságot. Ez a pályázat is közelebb vitte a tanulókat ahhoz, hogy életmódjukban a természet tisztelete, a felelősség, a környezeti károk megelőzésére való törekvés váljék meghatározóvá.

Az iskola tanulói a pályázat révén nemcsak művészi tehetségüket mutathatták meg, hanem a természet iránti elkötelezettségüket és felelősségvállalásukat is, miközben kreatív ötleteikkel ismét bizonyították, hogy az ökoiskolai cím számukra nem csak egy cím, de életforma is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában