Megkezdődtek a tárgyalások

2024.02.06. 11:01

Új szakambulancia Székesfehérváron

A családalapítás kimondottan fontos program a nemzeti kormány politikájában! A meddőségi szakambulancia létrehozása Székesfehérváron pedig nagy segítség lehet a gyermekvállalás kérdésével küzdő pároknak.

Feol.hu

Fotó: Illusztráció/unsplash

Igazán jó hírt osztott meg közösségi oldalán Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere: „Az állam megkezdte a tárgyalásokat a Szent György Kórházzal egy meddőségi szakambulancia létrehozásáról Székesfehérváron.” 

Megtudtuk továbbá, hogy Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével közösen fordult a szakállamtitkársághoz azzal a kéréssel, hogy az országban létrejövő nyolc szakambulancia egyik centruma Székesfehérvár legyen. 

A hírt Vargha Tamás is megerősítette kedden délelőtt. 

"Vargha Tamás államtitkár úrral közösen kerestük meg az egészségügyért felelős államtitkárságot azzal a kéréssel, hogy az állam által egységesített és kiterjeszteni kívánt meddőségi ellátórendszer egyik centruma Fehérváron lehessen.

Ma megérkezett Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár úr tájékoztatása arról, hogy az állam megkezdte a tárgyalásokat a Szent György Kórházzal egy meddőségi szakambulancia létrehozásáról Székesfehérváron.

A kormányzat idén nyolc ilyen szakambulancia megnyitását tervezi országszerte, ebből az egyik kerülhet Székesfehérvárra. Meggyőződésem, hogy ez jó döntés volna, hiszen a Szent György Kórház egyike az ország legnagyobbjainak, városunk földrajzi elhelyezkedése pedig kedvez annak, hogy számos település lakói könnyen elérjék ezt az ellátástípust is.

A kormány politikájának egyik sarokköve a családalapítás támogatása. Azt hiszem, hogy ez nem elképzelhető anélkül, hogy a gyermekáldásért küzdő párok számára minden segítséget megadjunk. Székesfehérvár örömmel kezdeményezte és támogatja tehát egy ilyen ambulancia létrehozását városunkban, bízom abban, hogy mielőbb megnyithat e centrum a Szent György Kórházban!" Olvashattuk a bejegyzésben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában