Ünnepség

2024.02.23. 18:25

Több mint kétszáz kodolányis hallgató vette át a diplomáját

Több mint kétszáz hallgató vette át az oklevelét a Kodolányi János Egyetem pénteki diplomaátadó ünnepségen, amelyet a Vörösmarty Színházban tartottak.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Összesen 358 hallgató szerzett diplomát ebben a félévben a Kodolányi János Egyetemen, ebből több mint kétszázan személyesen vették át az ünnepségen. Az átadót különleges mezőségi tánccal nyitották meg a TáncolKODÓ tagjai, Osztotics Regina és Kovács Máté. Majd ezt követően Mészáros Attila alpolgármester mondott ünnepi beszédet – írja az ÖKK.

– Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt években olyan tudást szereztek, amely érdemessé tette önöket arra, hogy átvehessék ma diplomájukat, és arra is, hogy a választott szakon olyan tudást szereztek, amivel a mai világban könnyen elhelyezkedhetnek, egzisztenciát teremthetnek. Ennek a tudásnak ereje van, amely lehetőséget ad, de soha ne felejtsék el, amit ma tudnak, az holnap annyit ér, amennyire képesek a változó igényekhez igazítani és gyarapítani tudásukat – fogalmazott az alpolgármester.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Vizi László Tamás mb. rektor a végzett hallgatókhoz szólva felidézte a pillanatot, amikor néhány évvel ezelőtt elsőévesként átlépték az egyetem kapuit, vállalva ezzel életük egyik nagy kihívását. 

A rektor hozzátette, az egyetem szenátusa a stratégiaváltás jegyében számos új szak és szakirányú továbbképzés kidolgozásáról döntött, így hamarosan új szakokkal bővül a fehérvári felsőoktatási paletta.

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A hallgatók nevében Gerván Roland gazdálkodási és menedzsment szakos végzős és Bai Barbara közoktatási vezető és pedagógus szakos végzős köszönt el. Majd a szalagfelfűzést követően sor került a rektori dicsérő oklevelek és a diplomák átadására. 

A Kodolányi János Egyetemen ebben a félévben 107 fő szerzett alapképzésben, 16-an mesterképzésben, 231-en pedig szakirányú továbbképzési formában diplomát – derült ki az Kodolányi közleményében.

Az ünnepséget Zabos Regina, az egyetem volt jazz-ének szakos hallgatója, a 2015-ös Fehérvár Hangja verseny győztese zárta Michael Jackson - Human Nature című dalával. 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában