Betöréssorozat

2024.02.13. 14:47

Több mint 31 millió forinttal távoztak a győri, budapesti és fehérvári lakásokból

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három georgiai állampolgárságú férfival szemben, akik kifejezetten bűncselekmények elkövetése céljából érkeztek rendszeresen Magyarországra és a találomra kiválasztott ingatlanokat álkulcsokkal törték fel.

Feol.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirati tényállás szerint a három férfi minden esetben autóval érkezett Magyarországra, ingatlanokba törtek be, majd rendre távoztak is az országból. Összesen 17, budapesti, győri és székesfehérvári ingatlanba törtek be, ahonnan főként készpénzt, ékszereket, széfeket és okiratokat tulajdonítottak el. A bűncselekményeket szervezett együttműködés keretében valósították meg.

Az ügyészség a terhelteket minősített lopásokkal vádolja. A büntetési tétel két vádlott esetében 12 évig terjedő, harmadik társuk esetében - aki kizárólag az utolsó két bűncselekmény elkövetésében vett részt – hét évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak közül ketten letartóztatásban várják az eljárás folytatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában