Itt egy újabb rejtély!

2024.02.15. 12:00

Senki sem tudja ki tartja az előadást, ő az enyingi Fantomas

Az enyingi könyvtár újra a figyelem középpontjában. Csak semmi félreértés, nem könyvtolvajokról, és nem is a legújabb bestseller könyvbemutatójáról van szó.

Hajdú Marianna

Titokzatos amatőr csillagász tart előadást az enyingi könyvtárban. Aki látni is szeretné őt, annak el kell látogatni a következő előadásra

Forrás: Enyingi Vas Gereben Művelődési Ház és Könyvtár

Hanem egy titokzatos csillagászati előadássorozatról, amelynek előadója annyira rejtélyes, hogy még a nevét sem merik felfedni. Képzeljük csak el: egy amatőr csillagász, aki olyan titokzatos, mint a szuperhősök – csak éppen köpeny helyett távcsövet visel.

A Csillagok között című előadássorozat első része a Naprendszer titkaiba avatta be a hallgatóságot, mintha csak egy intergalaktikus túrán vennének részt, csak éppen a könyvtár olvasótermében. Képek, videók és a titokzatos előadó szemléletes magyarázatai nyitottak ajtót a Naprendszer legrejtettebb zugaiba már az első alkalommmal.
De a csúcspont a „bandzsítás technikája” volt. Nem, ez nem egy új fitnesz őrület, ami azonnali fogyást igér, hanem egy módszer, amivel a Hold és a Jupiter kétdimenziós képeit hirtelen 3D-s élménnyé varázsolja. És ha ez még nem lenne elég, a titokzatos amatőr csillagász február 16-án tartja a következő előadását. Az igazi rejtély azonban továbbra is fennáll: ki ez a titokzatos személy, akiről még annyi információ sem szivárgott ki, mint a helyi földalatti szörnyről, a Wakumbiról? Azért annyit elárult a könyvtár vezetője, Kuntnerné Németh Ágnes, ha valaki igazán kíváncsi rá, bizalmasan megsúgják. 

Szóval, ha bárkinek kedve szottyan egy kis kozmikus rejtélyre, és szeretné megfejteni, ki áll a csillagászati előadássorozat mögött, február 16-án 17:00 órakor ellátogathat a következő előadásra, a könyvtárba. UFO-kat ugyan nem ígérnek szervezők, de egy biztos: felejthetetlen élménnyel lesz gazdagabb, és ki tudja? Talán még a csillagászat iránti szenvedélye is fellobban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában