Ajánló

2024.02.08. 09:30

Programajánló: Maskarás felvonulások és télűző kiszebábégetések vármegyeszerte – Perkátai böllérverseny – Kolbásztöltő fesztivál Polgárdiban – Velencei karnevál

V. Varga József

Farsangfarki mulatság és felvonulás a Szabad Színházzal Fehérváron

Fotó: Igéző

Február 8. (csütörtök)

Bicske: Testünk a csoda! Interaktív kiállítás, utazó tárlat február 11-éig a Fiatalok Házában. Testünk működése játékosan érdekes információkkal. Anatómiai ismeretek, fontos tudnivalók. A test egyes funkcióinak bemutatása interaktív játékos eszköz segítségével. A csoportok bejelentkezését a 06-20-430-7770-es telefonszámon várják.

Kishantos (online), 18 óra: A jövő már a spájzban van! A mesterséges intelligencia a mindennapokban és azon túl. A Magyar Népfőiskolai Társaság online népfőiskolája. Mezőföld Népfőiskolai Társaság, Kishantos. A meghívott szakértők (Tőrös Piroska, Nagy Dániel, Györki Levente, Almási Szabolcs) a nagyvállalati projektmenedzsment és az IT biztonság világából érkezve mutatják be gyakorlati példákon keresztül, hogy meddig jutott a mesterséges intelligencia térhódítása a technika, a tudomány, a művészet és a mindennapi élet területén, és hogy mire számíthatunk a jövőben. Regisztrációs link: https://www.bit.ly/a-jovo-mar-a-spajzban-van

Rácalmás, 17 óra: KönyvTár – FilmTár. Helyszín a művelődési ház és könyvtár. Könyvadaptációk a mozivásznon. Árvák hercege – amerikai filmdráma (126 perc, 1999). A vetítés előtt néhány gondolat a könyvről és a filmről, utána kötetlen beszélgetés. (Ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött program.)

Szabadbattyán, 16 óra: Színjátszókör gyerekeknek a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtárban. Vezető: Parragh Dóra (06-30-995-2129).

Székesfehérvár, 16.30–18 óra: Makramé szakkör kezdőknek Futterer Juci foglalkozásvezetővel a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 16.30–18.30 óra: Kerámia szakkör felnőtteknek a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. Szakmai vezető: Frankné Pék Viktória népi fazekas.

Székesfehérvár, 17–18 óra: Pingpong klub a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 18.30–19.30 óra: Csütörtök esti társastánc klub a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

 

Február 9. (péntek)

Még alig kezdődött, de mindjárt vége a farsangi időszaknak… 2024-ben a farsangi időszak január 6-ától február 14-éig, hamvazószerdáig tart. Hamvazószerda a farsang és a húsvét közötti választónap, a keresztény

vallásban a húsvét előtti nagyböjt kezdete. Ezen a napon és a rákövetkező vasárnapon a hívek homlokát az előző év virágvasárnapján szentelt barka hamujával hintik meg (vagy kis kereszt alakú hamujellel jelölik meg). A hamvazó pap közben figyelmeztet: „Emlékezzél, ember, hogy por vagy és porrá leszel!” A hamu az elmúlás természetes jelképe.

Aba, 14 óra: Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny. Területi előválogató a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskolában (Béke tér 1.). További előválogatók: Február 12., hétfő 14 óra: Dunaújváros, Móricz Zsigmond Általános Iskola. Február 15., csütörtök 14 óra: Székesfehérvár, Öreghegyi Közösségi Ház. Döntő, február 22. és 23.: Székesfehérvár, Öreghegyi Közösségi Ház. (Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, a Nemzeti Kulturális Alap Népművészet Kollégiuma támogatásával.)

Dinnyés, 18 óra: Batyus farsang az Iglice Népdalkörrel. Helyszín: Dinnyési Hagyományőrző Központ, Vajky-kúria. Megjelenés jelmezben, a batyuban étellel, itallal! A szervezők szívesen fogadják baráti körök jókedvű, maskarás bemutatkozó műsorát. A legötletesebb jelmez, a legszórakoztatóbb előadás díjat kap. Várják és köszönik a tombola-felajánlásokat. Zene: Kocsán István.

Enying, 17 óra: Csillagok között. Csillagászati előadás-sorozat a Vas Gereben Könyvtárban. 1. rész: A Naprendszer. Február 16., péntek 17 óra: 2. rész: A Naprendszeren túl. (A programok ingyenesek.)

Ercsi, 19 óra: Farsangi bál a katolikus plébánia szervezésében (Eötvös József Művelődési Ház).

Káloz, 18 óra: El Camino. Bálinger Péter fényképes előadása az embert próbáló, kalandos utazásról a faluházban.

Kápolnásnyék, 10–18 óra: Szabadulószoba a Halász-kastélyban. Nyitvatartás: péntek, szombat, vasárnap. Telefon nyitvatartási időben: 06-21-292-0471. E-mail cím: [email protected]

Kisapostag, 19 órától: Jótékonysági farsangi bál a kultúrteremben. A cél: egy közösségi kemence!

Martonvásár, 10–16 óra: A téli nyitvatartás szerint nyitva az Agroverzum, a Beethoven Emlékmúzeum és a Brunszvik-kastély kastélyparkja!

Pákozd, 10–16 óra: A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely március 14-éig péntekenként, szombatonként és vasárnaponként tart nyitva. Csoportokat kizárólag bejelentés alapján tudnak fogadni (bejelentkezés minimum 5 munkanappal korábban).

Szabadbattyán, 16–18 óra: Farsangi fánkos móka. Kézműves délután gyerekeknek a művelődési házban. Vendéglátás: fánk. A jelmezben érkezők ajándékot kapnak!

Székesfehérvár-Csala, 18 óra: A családi minták hatása az anyaságra. Dobosné Bús Ágnes pszichológus előadása a Csalai Közösségi Térben. Minták, nevelési stílusok, elvárások. (A belépés ingyenes.)

Székesfehérvár, 9.30 óra: Ringató Bravik Katalinnal a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Zenei nevelés a családban. A közös játék és éneklés élménye.

Székesfehérvár, 16–18 óra: Fazekas szakkör 6–14 éves gyerekeknek a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 17.30 óra: Zumba Zsuzsival a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 18 óra: Mesenép – az Alba Regia Táncegyüttes társas-tánc-játéka a Malom utcai Táncházban. Családi előadás, titkos kulisszajárással. Rendező: Novák Péter. Koreográfus: Majoros Róbert és Molnár Gábor. Zene: ifjabb Csoóri Sándor „Sündi”. (Alba Regia Táncegyesület, Majoros Andor művészeti menedzser.)

Mesenép – az Alba Regia Táncegyüttes társas-tánc-játéka a Táncházban
Fotó: FMH-archív (Nagy Norbert)

Székesfehérvár, 18 óra: Tücsökzenekar a maszkabálban. A Tálos Edit Alapítvány Tücsökzenekarának farsangi minikoncertje és kreatív kuckója a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 18 órától: Impró-feszkó. Farsangi rögtönzések országos seregszemléje. Nem csak színjátszóknak! Regionális forduló az Igézőben. A 4 fős csapatok egy-egy fordulóban 4–5 különböző improvizációs feladatot kapnak a játékvezetőtől (Maestro). Az egyes feladatokra való felkészülésre általában 3–5 perc áll rendelkezésre. A játékidő az esetek többségében 3–3 perc. A Maestro a helyszínen ismerteti a játékszabályokat és a feladatokat. Díjak, 1. Arlecchino-díj. 2. Pulcinella-díj. 3. Brighella-díj.

 

Február 10. (szombat)

Adony, 17 órától: „Itt a farsang, áll a bál!” Baranyai német táncház a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtárban. 17–19 óra: Baranyai táncok oktatása (Mezei-Kramm Anikó). Fánkozás és fröccsözés. 19 óra: „Batyus” farsangi mulatozás. Zene: Pósch József. (A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött a vendéglátás miatt.)

Bodajk, 19 órától: A Bodajki Katolikus Karitász farsangi bálja a Szent Imre Zarándokházban (Petőfi utca 66.). Élő zene, tánc, tombola. Támogatójegy. A szervezők a felajánlásokkal a karitász munkáját, valamint a kárpátaljai gyerekek nyári táboroztatását segítik.

Csákvár, 19 óra: Csákvár Színház. Rátonyi Róbert Színház. Moravetz Levente: Jöhetsz, drágám! Vígjáték 2 felvonásban a Floriana Könyvtár és Közösségi Házban. A HadArt Színház előadása. Rendezte: Háda János.

Jöhetsz, drágám! A HadArt Színház előadása Csákváron
Fotó: HadArt Színház

Füle, 15.30 óra: Farsang a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban. Télűző farsangi felvonulás. 16.45 óra: Télbábuégetés. 17 óra: Táncház. Fánkkóstolás. 18 óra: Egyéni és csoportos jelmezverseny. 18.30 óra: Tombolasorsolás. 21 óra: Batyus retró diszkó. Dj Mészöly Sándor.

Kápolnásnyék, 16 órától: Farsangi táncház a művelődési házban. 16–17 óra: Táncházi mulatság gyerekeknek. 17–18 óra: Táncház felnőtteknek.

Közreműködik a Pipacsos Néptáncegyüttes (Pákozd). A táncház ideje alatt kézműves-foglalkozás, illetve játszó várja a kicsiket a Szitakötő minivel.

Kápolnásnyék, 19 óra: Segítség, megnősültem! Pindroch Csaba színművész egyszemélyes komédiája. Csajághy Laura Színpad. Csajághy téli pavilon, Halász Gedeon Eseményközpont. Előadó: Pindroch Csaba. Író: Sebestyén Elemér. Rendező: Radnai Márk. Látvány: Pater Sparrow. Producerek: Pindroch Csaba, Verebes Linda.

Lovasberény, 16 órától: Gyermekfarsang a Róna József Művelődési Ház és Könyvtárban. „Legyen a tiéd a legkreatívabb jelmez!” 16 óra: Mágikus és mulatságos: Edu-show (bűvészshow). 17 órától: Jelmezverseny, és utána tombolasorsolás (tombola-felajánlást szívesen fogadnak.) Eredményhirdetés, majd farsangi buli. (Bővebb információ: 06-30-072-8873.)

Martonvásár, 7–12 óra: Termelői piac. 9–12 óra: Piac+Program. Farsang Farka Fánkja, közösségi fánksütés a Teleki Blanka Hölgyklub közreműködésével. (BBK, Piactér.)

Martonvásár, 10–16 óra: Valentin-napi hétvége az Agroverzumban. Szív-kereső játék a Brunszvik-kastély parkjában. (Vasárnap is.)

Mezőszentgyörgy, 14–17 óra: Télűző farsangi mulatság az Eötvös Károly Művelődési Házban. Ajándék, ha jelmezben érkezel. Finom fánkok, tea, forralt bor. Kézműves-foglalkozás (farsangi álarc készítése). Zenés előadás (farsangi szokások). Táncház a Kákics zenekarral. Kiszebábégetés.

Mór, 10 óra: Diafilmvetítés vidám mesékkel 3–6 éves gyerekeknek. Helyszín: Lamberg-kastély, Radó Antal Könyvtár.

Mór, 20–03 óra: Jelmezes farsangi batyubál az Erzsébet téri Művelődési Házban. „Öltözz be te is a Grease című film témája szerint!” Zenél: a Popdealers.

Nagyvenyim, 20–02 óra: Farsangi bál a közösségi házban. Hangulatfelelős a Chameleon zenekar. (Szervezők: Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata, valamint a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár.)

Pázmánd, 15 órától: Télűző kiszebábégetés és álarcos felvonulás. Helyszín: a Hét Forrás Művelődési Ház – Tájház melletti Fő tér. 15 óra: Álarckészítés (művelődési ház). 16 óra: Maskarás felvonulás. Közös séta a tájházhoz télűző dalokkal. 16.30 óra: Körtánc. Közreműködik a Balla Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola. A gondűző cédulák elhelyezése. 17 óra: Kiszebábégetés. Körtánccal egybekötött kiszebáb- és gondűzőcédula-égetés. 17.20 óra: Közös szalonnasütés („batyus” jelleggel). Farsangi fánk és meleg tea. „Ne felejtsd otthon a bögrédet!” (Pázmánd Község Önkormányzata.)

Perkáta, 6.30 órától: III. Perkátai Böllérverseny. Helyszín: a Győry-kastély mögötti terület. Hamisítatlan vidéki ízek: hagymásvér, hurka, kolbász, frissen sült hús, toros káposzta. 6.30 óra: A csapatok gyülekezése (Sportház). 7 órától: A versenyszabályzat ismertetése. A sertés feldolgozása bírálatra. A vendégeket Ihos József előadóművész, humorista szórakoztatja. 15.30 óra: A böllérverseny eredményhirdetése. 19 órától: Bál a faluházban Szabó Attilával és Simon

Lászlóval. Egész napos élő zene a Szamaras zenekarral. Kézműves árusok. Sajtok, füstölt áru, chili, fűszerek vására. Íjászat. (Szervezők: Perkáta Nagyközség Önkormányzata, Perkátai Általános Művelődési Központ.)

Polgárdi, 8 órától: Kolbásztöltő fesztivál. Egész napos sütögetés. Zenél: Németh József. Helyszín: a városháza mögötti füves terület.

Pusztaszabolcs, 9.30 órától: Maskarás felvonulás. „Űzzük el együtt a telet! Öltözzünk hagyományos maskarába!” Találkozás a művelődési ház udvarán 9.30 órától. 10 óra: Indulás! A cifra menet zajongva halad a Szabadidőparkba, ahol hurkával, kolbásszal, fánkkal várják a maskarásokat. A legnagyobb létszámban maskarába öltözött óvodás csoportot, valamint iskolai osztályt az önkormányzat idén is 100 ezer –100 ezer forinttal jutalmazza.

Sárbogárd, 16–18 óra: Tropical Zoo. Hüllőkiállítás a művelődési központban. Afrikai pitonok, kolumbiai boák, amerikai siklók, ausztrál varánusz, indonéz gyíkok, teknősök, madárpókok, afrikai ezerlábúak, skorpiók. Franklin, az óriásteknős!

Sárosd, 15 órától: „Itt a farsang, áll a bál!” Gyerekeknek és szülőknek a művelődési házban. Farsangi maszk készítése. Meglepetésvendég: egy bűvész. Vendéglátás: fánk. „Öltözzön be mindenki jelmezbe!”

Székesfehérvár, 9 óra: Pilates alakformáló torna a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. Pilates tréner: Enyedi Noémi.

Székesfehérvár, 10 óra: Medve és medvebarlang makett készítése a VMK Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárában. Kézműves-foglalkozás Koncz Éva vezetésével.

Székesfehérvár, 10 óra: Gipsz házikó tavaszi utcaképpel. Kreatív szombat Buzásy Zsókával az Aranybulla Könyvtár Alapítvány épületében (Köfém lakótelep 1.).

Székesfehérvár, 10–12 óra: Zeneovis farsangi mulatság kicsiknek és nagyobbaknak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Játékok, dalok. Kézműves sarok. Hangszerbemutatók. Tombola. A gyerekeket Bergerné Szőnyi Anna, Sárszegi Brigitta és Varró János várja. (Tálos Edit Alapítvány.)

Székesfehérvár, 10.15–12.15 óra: Interaktív farsangi túra. „Farsangolj együtt a Sóstó állataival! Te milyen sóstói állatnak öltözöl be?” (Sóstó Látogatóközpont.)

Székesfehérvár, 14 óra: „Varrjunk együtt!” Kézműves-foglalkozás felnőtteknek, poháralátétek készítése Somogyi Irán vezetésével a VMK Széna téri Tagkönyvtárában.

Székesfehérvár, 16 órától: Farsangi álarcos mulatság az Öreghegyi Közösségi Házban. 16.15 óra: Andi bohóc interaktív műsora. 17 óra: Jelmezes felvonulás a színpadon. 18 óra: Furfangos székely mese – a Batyu Színház előadása. 16–19 óra: Csillámtetoválás, arcfestés, farsangi álarc készítése.

Székesfehérvár, 17 órától: Farsangi táncház az Alba Regia Táncegyesülettel a Malom utcai Táncházban. 17 óra: Kézműves-foglalkozás, busó maszk készítése Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18 óra: „A-a-a, a farsangi

napokba…” – népi gyermekjátszó Bokáné Zemancsek Edit vezetésével. A szervezők kérik, hogy a gyerekek jelmezben érkezzenek! 19.15 óra: Csikóbál. Házigazda az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Derce csoportja. 20.30 óra: Magyarpalatkai tánctanítás. 21.30 óra: Táncházi mulatság. Házigazda: Németh Gergő. Muzsikál a Galiba zenekar.

Székesfehérvár, 17–18 óra: Reflektorfényes stadiontúra a Sóstói Stadionban. (Sóstó Látogatóközpont.)

Székesfehérvár, 18 óra: Fergeteges farsang az Alba Regia Vegyes Karral az ARSO székház hangversenytermében. Móka, kacagás, szerelem, mámor… Fellépnek: Alba Regia Vegyes Kar, Baranyai Anett énekművész, Gulyás Bence énekművész, Vasvári Tamás zongoraművész. Vezényel: Kneifel Imre. A belépés díjtalan, de adományokat elfogadnak.

Székesfehérvár, 19 óra: Tulipán. A budapesti KV Társulat előadása Csábi (Horváth) Anna rendezésében. Helyszín: Igéző Szabad Játékszín.

Tulipán – a budapesti KV Társulat előadása az Igézőben
Fotó: KV Társulat

Székesfehérvár, 19 óra: Mozart. Farsangi operaparádé. Vox Mirabilis hangversenybérlet (Szent István terem). Vezényel: Zemlényi Katica. Vendégek: Zemlényi Eszter, Balogh Eszter, Najbauer Lóránt, Kéry Tamás. „Koccintsunk egy pohár pezsgővel!”

Székesfehérvár, 20–02 óra: Farsangi batyubál a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Az étel- és italfogyasztásról minden résztvevő maga gondoskodik. Zenél: Nagy Richárd. Tombolatárgy-felajánlást szívesen fogadnak.

Székesfehérvár, 22 óra: 1, 2, 3 – mikrofonpróba. Hallasd a hangod! Karaoke est a 123-as Rock Klubban (Palotai út 123.).

Tabajd, 21 órától: Jótékonysági szülői közösségi bál a Mészöly Dezső Művelődési Központban. 21.30 óra: A bált a Mészöly Gedeon Református Általános Iskola diákjai nyitják meg palotás táncukkal. Tombola, értékes nyereményekkel. A jókedvért felelős a Sylver zenekar. Büfé. Tánc.

Vál, 13 órától: Karnevál kicsiknek és nagyoknak. Gyülekezés a tűzoltóságnál minél több járművel, traktorral nagy egyéb mással, hogy mindenki fel tudjon szállni valamire. 14 óra: A télűző jelmezes felvonulás a tűzoltószertártól indul. A felvonulás után máglyán égetik el a télűző – tavaszt hozó kiszebábot. „Hozd el saját, égetni való bábodat!” Vendéglátás: flekken, kürtőskalács, forralt bor, tea. „Jöjjünk össze minél többen!”

Velence, 14 órától: Velencei karnevál. Felvonulás és színpadi programok. 14 óra: Farsangi felvonulás a Zöldliget iskolától (Kis utca 1.) a kastélyig. 14.45 óra: Fenevadak a vásári forgatagban – az Óriásbábos Komédiások előadása. 15.20 óra: Farsang farka – a Holló együttes koncertje. 16.20 óra: Az élet vize. Farsangi játék – Écsi Gyöngyi Árgyélus Meseszínháza bemutatója. 17 óra: Farsangi utcabál a Funky Doki együttessel. 18 óra: Sárkánytusa – a Kócos Tűzzsonglőr Társulat produkciója. 18.30 óra: A csúf kiszebáb elégetése táncos, zenés szertartás keretében. Folyamatos programok, szolgáltatások: Farsangi-történelmi öltöztető. Manófalvi kalandvár. Büfé. Kézműves termékek vására. Helyszín: a

Hauszmann Alajos EKIK központi épületének (kastély) parkolója, parkja (Tópart utca 52.). (Velence Város Önkormányzata.)

Zámoly, 19 óra: Ovis farsangi batyubál a művelődési házban. Amit a szervezők biztosítanak: fasírt, kenyér, uborka, zene és tánc, jó hangulat. Tombola. Zenél: Paksi Zoli.

 

Február 11. (vasárnap)

Adony, 8.30 óra: Szentmise a doni hősök emlékére a Sarlós Boldogasszony katolikus templomban. 15 óra: Adonyi honvédek a doni tragédiában. Rózsafi János hadtörténész előadása a művelődési házban.

Csákvár, 7–17 óra: Cuha-völgyi túra. Gyülekező 7 órakor a csákvári Szabadság téri buszmegállóban. Indulás: 7 óra 15-kor. Utazás telekocsi rendszerrel. Közepes túra. Táv: 14 kilométer. Szint: 210 méter. Gyermekes családoknak, idősebbeknek. Útvonal: Vinye, Cuha-völgy, Zirc. Túravezető: Mester Zsolt (06-70-940-2014).

Gánt, 15.45 órától: Farsangtemetés. Gyülekezés az általános iskolánál. 16 óra: Felvonulás. A telet vidám táncokkal, majd egy szalmabábu elégetésével űzik el közösen. Zenés mulatság az iskola udvarán. Vendéglátás: farsangi fánk. A szervezők örömmel fogadják a jelmezben érkezőket! (Gánti Német Nemzetiségi Önkormányzat.)

Kisapostag, 16 órától: „Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!” Téltemető. 16 óra: Télűző felvonulás (indulás a hivataltól, zajongva a Rakodóig). 16.30 óra: Kiszebábégetés a Rakodón. Vendéglátás: virsli, forralt bor, tea.

Martonvásár, 10–16 óra: Valentin-napi hétvége az Agroverzumban. Játékos programok pároknak. Valentin-napi laborfoglalkozás.

Szabadbattyán, 15 óra: Hálaadó istentisztelet a templom megújulásáért, a parókia felújításáért és a temető infrastrukturális fejlődéséért a református templomban. Igét hirdet Imre Bálint lelkipásztor, a Mezőföldi Református Egyházmegye esperese. Az alkalmat szeretetvendégség követi.

Székesfehérvár, 11 óra: Danny Bain és Ágoston Béla mesekoncertje az Igézőben.

Székesfehérvár, 16 óra: Herbarius-előadás. A szebbik nem gyógyító praktikái – Lencsés Rita gyógynövényszakértő előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban. (Szent István Király Múzeum.)

Székesfehérvár, 16 órától: Farsangfarki mulatság és felvonulás a Szabad Színházzal. A menetet és a mulatságot Danny Bain és Ágoston Béla kíséri. 16 óra: Találkozás jelmezben, majd indulás az Igéző elől.

Székesfehérvár, 19 óra: Csajkovszkij: Hattyúk tava. A Székesfehérvári Balett Színház előadása a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. A táncszínházi produkció egyfajta pszichodráma, ha úgy tetszik, pszichoanalízis. Rendező-koreográfus: Egerházi Attila.

 

Február 12. (hétfő)

Bicske, 17 óra: A budapesti felnőtt Pasztell Kör kiállítása. Helyszín: Petőfi Művelődési Központ, Fiatalok Háza. Kiállító alkotók: Békei Andrea, Békei Tünde, Birtalan Vanda, Farkas Brigitta, Frank Judit, Laposa Éva, Mészáros Edit, Nimsz Terézia, Papp Andrea, Rövid Éva, Szentirmai Dóra, Turkovics Olga, Veres Árpád, Wenszky Ágnes. A megnyitón a kör vezetője, Harsányi Zsuzsanna festőművész beszélget az alkotókkal. Megtekinthető március 11-éig.

Székesfehérvár, február 12–16.: A Házasság hete – Egy hét a házasság jegyében. (Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ.) 18 óra: A viharálló családi kapcsolatok 7 titka – Mihalec Gábor párterapeuta, nemzetközi előadó és tréner előadása az Öreghegyi Közösségi Házban. Február 13., kedd 18 óra: Fónad-Hólik Éva tánctanár és partnere rock and roll táncestje a Felsővárosi Közösségi Házban. Február 14., szerda 17.30 óra: Valentin-nap a Barátság moziban. Vegyél el – amerikai zenés romantikus vígjáték (112 perc, 2022). Február 15., csütörtök 18 óra: Párkapcsolat-gazdagító randiest pároknak a Királykút Emlékházban (KétIgen Alapítvány). Február 16., péntek 18 óra: A nő és a férfi – Kárász Eszter és Kerekes József színművészek zenés műsora az Öreghegyi Közösségi Házban. Kapcsolódó program: Hívd randira a házastársadat! A SzéNa Egyesület pályázata Fejér vármegyében élő házaspárok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában