Kisfilm

2024.02.20. 18:00

Pátkai egyperces a víztározó alternatív elképzeléseiről (videó)

Kisfilmet készített a pátkai önkormányzat a víztározóra vonatkozó tervei kapcsán. Egy leegyszerűsített, régi térképekre vázolt elképzelést mutat be.

S. Töttő Rita

Forrás: A videóból

„Megoldási javaslat” – így kezdődik az a közel egy perces kisfilm, mely a pátkai településvezetés alternatív javaslata a víztározó kapcsán. A videó február 20-án, azaz ma került fel a videómegosztó csatornára, és pár mondatos feliratozással mutatja végig, milyen megoldásra gondolt: „A Malom-csatornán engedjük a vizet, ne a faluba!” – így kezdődik, majd pedig azt javasolják, hogy építsenek „új zsilipet a Boros gáthoz”. Továbbá azt szeretnék, hogy a „Rovákja és a Gulyás-patak vizét a középső tóba vezessék”. Majd pedig leszögezik: „A Malom-csatorna szárazság idején közvetlenül a Velencei-tóba vezet” (a helyesírás itt javítva – a szerk.). A „Nagy víz esetén az egész tavat feltölti” elképzelés után pedig rátérnek a kritikus lényegre: „Vízhiány esetében marad a kisméretű középső tó”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában