Optimista várakozás a vármegye legtöbb horgászvize mellett

2024.02.15. 15:00

Most 132 centit mutat Agárdnál a vízmérő

Egyre többen veszik elő téli hónapokra elpakolt horgászfelszerelésüket, az időjárás eddig kedvezett azoknak, akik nem győzik kivárni az igazi szezont.

Tihanyi Tamás

Február első felében már többen sikerrel horgásztak a Velencei-tónál

Fotó: MOHOSZ

A hónap elején tapasztalt, hirtelen beköszöntött, helyenként már tavaszt idéző időjárás február első felében teljesen eltüntette a jeget a Velencei-tóról. A víz állása február 14-én, szerdán este az agárdi mérőberendezésnél 132 centimétert mutatott, amely a horgászok számára derűlátásra okot adó adat így, a szezonhoz közeledve. A Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége arról számolt be, hogy a jégveszte után nem sokkal, a gyorsan melegedő, 6-7 fokos vízben már megtörténtek az első fogások, többen sikerrel csalták horogra az idei év első pontyát.

 

A HOFESZ folyamatosan telepíti a halakat az általa kezelt vizekbe
Fotó: HOFESZ

A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége az elmúlt napokban az általa kezelt vízterületekbe horogérett süllőt és pontyot telepített, a halak Tácról, a szövetség saját halnevelő egységéből érkeztek. A telepítéssorozat eredményeként Fehérvárcsurgóra 3 ezer kg ponty és 260 kg süllő, Tass-ra 1500 kg ponty, a Duna vármegyei szakaszához 3 ezer kg ponty, Székesfehérváron a palotavárosi Alsó-tóba 2 ezer kg ponty és 200 kg süllő, a Felső-tóba 1910 kg ponty, a Nádor-csatornába 1480 kg ponty, Sárszentmihályra pedig 4330 kg ponty, valamint 250 kg süllő érkezett.

Székesfehérváron, a palotavárosi Alsó-tónál a törpeharcsák gyérítése miatt bevezetett tilalom február 16-án, péntekig még érvényben marad. A tervek szerint a HOFESZ többi vízterületén ilyen tiltást nem vezetnek be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában