Jöjjön a tavasz, vesszen a tél

2024.02.22. 17:00

Mindenre elszánt ovisokkal kergették el a telet Kincsesbányán (videó, galéria)

Az IKSZT udvarán sorakoztak fel az óvodások, hogy hangos énekükkel, táncaikkal és persze az óvó nénikkel, messze űzzék a telet, hogy az helyet adjon a tavasznak.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Összesereglett a falu apraja-nagyja az IKSZT előtti téren február 22-én délelőtt, hogy tűzzel, tánccal, énekkel és a gyermekek mosolyával felvértezve messze kergessék a telet, hogy kisüssön a nap, hogy nyíljon a virág, hogy zöldüljön a rét.

Videónkat IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

Az efféle óhajoktól fűtött dalok, és mondókák után, utolsó fegyver gyanánt meggyújtották Szalma Dömét. Az első lángokat erős szél kapta el, mely talán nem csak a színes szalagokból, száraz szalmából kötött, tavaszhozó figura pernyévé enyésző darabjait vitte magával, hanem a telet is.

Ha valóban beköszönt a tavasz a közeljövőben, akkor az a Kincsesbányai Napsugár Óvoda gyerekeinek, nevelőinek, dadusainak is köszönhető. Az intézmény konyháján sürgő-forgó konyhás nénik is fontos szerepet töltöttek be, hiszen a sok ének, tánc és hangoskodás után farkaséhesen mentek vissza ebédelni az ifjú télűzők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában