Aktuális kérdések

2024.02.12. 18:40

Középpontban a német politika – Bauer Bence tartott előadást az MCC-ben

A Mathias Corvinus Collegiumban megtartott idei évi első előadás központi témáját a két éve megválasztott német kormány teljesítményértékelése adta.

Héjj Vivien

A két éve regnáló német kormány tevékenységéről beszélt előadásában Bauer Bence, az MCC Magyar-Német Intézetének igazgatója

Fotó: NAGY NORBERT

Félidőben címmel tartott előadást a Mathias Corvinus Collegium székesfehérvári, Táncsics Mihály utcai épületében Bauer Bence, az MCC Magyar-Német Intézetének igazgatója.

Az előadás előtti percekben Östör Annamária, a székesfehérvári képzési központ képviselet-vezetője a téma aktualitása kapcsán elmondta, Magyarország sorsa gazdasági téren összefonódik Németországéval, ennek mentén fontos kérdésekre keres választ az előadás. Östör Annamária továbbá örömét fejezte ki, amiért immáron egy új épületben, méltó körülmények között, tágas térben fogadhatják az MCC előadásai iránt érdeklődőket.

– 2021 decemberében lépett hivatalba az új német kormány, ami egy baloldali, balliberális, zöld kormány. Most egy kicsit mérleget vonunk, megnézzük mit csináltak, milyen sikereket értek el, milyen aktuális társadalmi, politikai diskurzusokat folytatnak – foglalta össze az előadás központi témáját az előadó. Bauer Bence továbbá kifejtette: nagyon fontos megérteni, hogy Németországban nagyon sok a társadalmi frusztráció, társadalmi megosztottság, konfliktus van. Mint mondta, ezek a társadalmi konfliktusok javarészt a migráció által kerültek napirendre az elhibázott migrációs politika, az elhibázott energiapolitika miatt.

A legközelebbi alkalommal, február 29-én, csütörtökön Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője tart előadást Henry Kissinger Az állam vezetéséről című könyve kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában