Legyen, vagy ne legyen?

2024.02.23. 16:00

Két komoly tábor is formálódik a hulladék ügyben Móron

Megszüntették a szelektív szigetet, ahova oly sokan hordták az elmúlt években azt a hulladékot, ami még újrahasznosítható. A város közösségi oldalán két tábor is kialakult a témában. Az egyik örül a változásnak, a másik sérelmezi azt.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A vezetést, illetve a döntéshozókat szidta az egyik móri lakos, mert elköltöztették a PM mellől a szelektív hulladékgyűjtő szigetet. A panaszos szerint érthetetlen, hogy hogy miért vitték el ezeket az edényeket. A fő problémája nem is az, hogy így neki személy szerint máshová, vagy messzebbre kell vinnie az alapanyag szerint válogatott hulladékot, hanem az, hogy így a sok ember, aki a szelektív kuka miatt érkezik a nagyáruház parkolójának szegletébe, nem akarja elvinni máshová a szemetet, hanem bedobja a környék lakóházaiban élők kommunális szemetet tároló kukájába. Ha eddig el is hozta a szelektívet, nem viszi tovább, nem keresgél, csak megszabadul tőle és megy tovább.

A dolog valóban érzékeny téma, hiszen a lakóközösségek fizetik a nem is túl olcsó kommunális szemétszállító konténereket és azok kiürítését, míg mások, hátat fordítva a tudatos hulladékkezelő múltjuknak, megtöltik a szóban forgó edényeket.

Azonban vannak egészen friss, tiszta hangok, melyek jelzik a poszt olvasóinak, kommentelőinek, hogy mindenre van megoldás. Ők elsősorban arra fókuszálnak, hogy a szelektív sziget eltűnésével jelentősen csökkent a környéken a szél által ide-oda vitt szemét. Hogy már nincs, vagy kevesebb a patak medrében az alumínium doboz és feleannyi műanyagzacskó akad fent a parkoló díszfáinak levéltelen koronáján.

Megkérdeztük a Depóniát, hogy merre, meddig vitték a szelektív sziget konténereit, de nem kaptunk rá választ, viszont a móri önkormányzatnál azt tudtuk meg, hogy az eddig megszokott helytől másfél kilométerre, vagyis 4 percnyi autókázásra van az új leadási hely, a Zrínyi utcában, a tűzoltóság udvarán, vagy ahogy a móriak nevezik, a költségvetés mögött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában