Már több mint 11 ezer kérelem érkezett

2024.02.07. 18:27

Idén is igényelhetik a 65 év feletti fehérváriak az egyszeri városi támogatást

Idén emelt összegű, tízezer forintos egyszeri támogatást vehetnek igénybe a fehérvári lakcímmel rendelkező, 65 év feletti időskorú polgárok. A jogosultak közel fele már benyújtotta kérelmét, és a folyamatos, gyors feldolgozásnak köszönhetően több mint nyolcezer esetet dolgoztak fel a Polgármesteri Hivatal munkatársai.

Feol.hu

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Több éve már, hogy a város Önkormányzata pénzbeli ellátással is elismeri az időskorúak közösség- és városépítő szerepét és hozzájárul az időskorú személyek szociális biztonságának megőrzéséhez. A Székesfehérvár Közgyűlése tavaly döntött arról, hogy ezt az összeget 10 ezer forintra emelik. A támogatást egy összegben folyósítják, vissza nem térítendő pénzbeli támogatásként. Az elmúlt évben 17 ezren éltek a lehetőséggel Székesfehérváron.

Az idei támogatás igénylésére január másodikától folyamatosan érkeznek a kérelmek. Mint ismert, a székesfehérvári lakcímmel rendelkező, 65 év feletti időskorú személyek az év bármely időszakában benyújthatják az egyszeri támogatásra szóló kérelmet a Polgármesteri Hivatalban és a város honlapján is elérhető adatlap kitöltésével. A 65. életévüket idén betöltők ezt az időpontot követően igényelhetik a támogatást.

A Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának munkatársai folyamatosan dolgozzák fel a beérkezett kérelmeket. A legfrissebb adatok szerint az év első hat hetében az előterjesztett kérelmek száma több mint 11 ezer volt, amelyből mintegy 8300 darabot iktattak, és majd ugyanennyit el is bíráltak. A fehérvári kérelmezők folyamatosan kapják kézhez postai úton a pozitív döntésről szóló határozatot. Emellett egy levélben tájékoztatást olvashatnak a város közösségei, intézményei által nyújtott számos lehetőségről, amely a 65 év felettiek számára kínál aktív közösségi életet. Legyen szó nyugdíjas klubokról, egészségügyi témájú előadásokról, vetélkedőkről, kulturális eseményekről.

A fehérvári közösségek tisztelettel és szeretettel várják az érdeklődőket. A klubok kiválasztásához szívesen nyújt segítséget az önkormányzat a 06-22-537-197-es telefonszámon, vagy a [email protected]  e-mail címen keresztül! - olvasható az ÖKK közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában