Több ezer diák ismerte és szerette

2024.02.08. 18:01

Horváth Zsuzsanna tanárnőre emlékeznek Móron és Csókakőn - emlékséta indul

2021-ben távozott, tisztelői, tanítványai azonban tovább éltetik Horváth Zsuzsanna tanárnő emlékét Móron és Csókakőn. A Táncsics Mihály Gimnázium elől indul a pedagógus nevét viselő emlékséta február 16-án.

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Horváth Zsuzsanna évtizedeken át tanított magyar-történelem szakos tanárként a Móri Táncsics Gimnáziumban, így több ezer diák ismerte és szerette őt. És – ahogy a korábbi beszámolókból, tudósításokból kiderül -, Zsuzsanna tanárnő viszontszerette diákjait, gondoskodott a tehetségek kibontakozásáról: tanulmányi versenyekre, diáknapokra és a Fejér Megyei Hírlap SÉTA (Sajtó és Tanulás) programjára is önzetlenül, időt nem sajnálva készítette fel őket. Minezek mellett társadalmi munkákra és az iskola „A Harmadik Évezredért” Alapítványának kuratóriumi elnöki feladataira is volt ideje. Horváth Zsuzsannát munkásságáért a móri önkormányzat  2019-ben kitüntette: megkapta a Mór Város Kiváló Pedagógusa címet.

Horváth Zsuzsanna tanárnő a hírlap szerkesztőségében is többször járt tehetséges diákjaival. Utoljára 2019-ben
Fotó: Archív / Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Két éve, 2021-ben azonban szomorú hírt közöltek kollégái: hosszú betegség után elhunyt. A tőle búcsúzók akkor így fogalmaztak: „Igazi gondoskodó ember volt, mindig mindenkinek segített – kéretlenül, önzetlenül. Sajnos a felhőtlen nyugdíjas éveket nem érte el. Szeptemberben kezdte volna…” A gimnázium azóta is őrzi emlékét: nevével például díjat hoztak létre.

Február 16-án, 16 órakor emlékeznek meg róla a móri Táncsics Mihály Gimnázium előtt, ahonnan a borúton át egykori lakóhelyére, Csókakőre indulnak a Horváth Zsuzsanna emlékséta résztvevői. A szervezők azt kérik, mécsest vigyenek magukkal az emlékezők, a visszaútról pedig mindenkinek magának kell gondoskodnia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában