Citromsárga figyelmeztetés

2024.02.04. 19:56

Hétfőn is elvisz minket a szél Fejérben

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Éppen ezért citromsárga figyelmeztetés van érvényben több megyében, köztük Fejérben is.

Feol.hu

Fotó: unsplash

A met.hu időjárásjelentésében azt olvastuk, hétfőn a hajnali, reggeli óráktól kezdődően tovább erősödik az északnyugati, nyugati szél. Ekkor már nagyobb területen 70, helyenként a 80 km/h-t is meghaladhatják a legerősebb széllökések, de a magasabb térszíneken akár 90 km/h-s lökések is előfordulhatnak.

De mit is jelent a citromsárga figyelmeztetés, mi hétfő éjfélig biztosan él? "Az ebbe a kategóriába sorolt időjárási események nem szokatlanok, de potenciális veszélyt jelenthetnek, ezért tanácsos elővigyázatosnak, óvatosnak lenni, főként az időjárási hatásoknak jobban kitett tevékenységek során. Különösen a bizonytalanabb kimenetelű, gyorsan változó időjárási helyzetekben célszerű a szokásosnál gyakrabban és részletesebben tájékozódni a várható időjárás felől." - olvasható a HungaroMet veszélyjelző rendszer oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában