Hallgassa meg!

2024.02.08. 15:00

FEOL Podcast Fa Nándorral: ma 7 éve ért célba a hajós

Fa Nándor hét évvel ezelőtt éppen ma, 2017. február 8-án, 93 napnyi hajózást követően a 29 induló közül a nyolcadik helyen érkezett meg a célba, a franciaországi Les Sables’ d Olonne kikötőjébe a Vendée Globe egyszemélyes, kikötés nélküli, Földet megkerülő versenyen.

Tihanyi Tamás

Fa Nándor hét évvel ezelőtt Franciaországban, percekkel kikötőbe érkezése után

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A FEOL Podcastjának témája azonban nem az emlékezés, hiszen lehetséges utódja, Weöres Szabolcs ebben az évben készül a nyomdokaiba lépni. A vitorlázás Mount Everestjének is nevezett kihívás, a tizedik Vendée Globe 2024. november 10-én rajtol majd el Les Sables d’Olonne-ból. Szabolcs eredményes időszakon van túl, 2023-ban véghez vitte, amit eltervezett: négy versenyt is sikerrel teljesített, egyiket mentorával, Fa Nándorral. A New Europe névre keresztelt hajó (a vitorlás „keresztapja” Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár lett) átépítése után Szabolcs tavaly júliusban Nándorral párban vett részt az 50. Rolex Fastnet Race-en. Milyen esélyek várják majd a Vendée Globe-on? Egyebek mellett erről kérdeztük mentorát és segítőjét, Fa Nándort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában