Arcanum

2024.02.11. 07:00

Fejér évfordulós emlékei

Sinkó Viktória

Illusztráció

Forrás: pexels.com

Lottó-hírek

„Az ez évi első Fejér megyei 4 találatos lottónyeremény tulajdonosa Sárkeresztúron volt.” – olvasható az 1964. február 11-én megjelent Fejér Megyei Hírlapban. „B. Molnár József hét év óta várt erre a szerencsére. Azóta játszik rendszeresen heti három szelvénnyel. A nyereményből többek között televíziót és motorkerékpárt vásárolnak. De kapnak a család többi tagjai is a nagyösszegű nyereményből. A balinkai lottósorsolást megelőzte a nyeremény. A balinkai Mecséren Kiss János a 4. játékhéten ért el 4-es találatot. A boldog nyertes két éve játszik rendszeresen heti 10 szelvénnyel. A 4. hétre a móri totózóból is vásárolt három szelvényt, amelyek közül az egyiken négyes találatot ért el. A február 14-i balinkai lottósorsoláson hátha újra nyer?”

Ne engedjük kutyánkat a volánhoz!

„Rotterdamban egy kutya a mólóról a kikötő vizébe vezette gazdájának autóját. A Telegraaf című amszterdami lap keddi száma jelentette, hogy a gazdi egy pillanatra kiszállt kocsijából, hogy kivegyen valamit a csomagtartóból. Az alkalmat kihasználva, a Vienna névre hallgató eb beindította az automata vezérlő berendezést és az autó néhány métert megtéve a kikötő vizébe zuhant. Viennának volt annyi lélekjelenléte, hogy az utolsó másodpercben kiugorjon a nyitva hagyott elülső ajtón.” – adta hírül 1994. február 11-én a Fejér Megyei Hírlap.

Ivartalanítási kampány 

Már 2004-ben is voltak, akik igyekeztek tenni az állatok védelméért, tudhatjuk meg az ebben az évben, február 11-én megjelent hírlap hasábjairól: „Véget ért a tavaly novemberben kezdődött macskaivartalanítási kampány, melynek során több mint 100 macskát ivartalanítottak a megyeszékhelyen. Ezzel megelőzhető a cicák elkóborlása és a kóbor társaik szaporodása. Az Öreghegyi Kisállat Klinika, Rosner Gyula állatorvos és a Richard Koller Állatvédelmi Alapítvány már évek óta foglalkozik a problémával. Jelenleg egy ivartalanítási műtét önköltségi ára 5000 forint körül mozog, így hathatós támogatás nélkül nem lehet látványos eredményt elérni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában