Színes jelmezek és finom fánkok ünnepe

2024.02.04. 13:00

Fergeteges farsangi fieszta Sárkeszin (galéria)

A Sárkeszi nagy mókázással ünnepelte a farsangot. Jelmez, játék és fánk kavalkád: ez mind a farsangi buli része volt.

Hajdú Marianna

Jelmezek színes kavalkádja a gyerekeknek rendezett farsangon, Sárkeszin

Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

A közösségi ház nagyterme szombat délután megtelt élettel, nevetéssel, és a farsangi ünnep hangulatával. A helyi családok összegyűltek, hogy együtt ünnepeljék a farsangot, ami bár kifejezetten a kicsiknek lett meghirdetve, nem csupán a gyerekeknek, de a felnőtteknek is felejthetetlen élményt nyújtott.

Minden részletében tökéletesen megszervezett rendezvényen a jelmezek sokszínűsége és ötletessége tükröződött. A pókemberektől kezdve a királylányokon át a katicákig és bohócokig, minden jelmez megtalálható volt, mindegyik gyermek egyedi és különleges módon öltözött fel. A színpompás összejövetelen a legötletesebb jelmezért járó díjat a szivárvány jelmez nyerte el, ami igazán emlékezetessé tette a kis tulajdonosának ezt a napot.

Nem maradhatott el a mulatságról a farsangi fánk sem, amely a helyi asszonyok összefogásának köszönhetően került az asztalokra. Több mint 200 mennyeien finom fánk készült, amelyeket porcukorral és baracklekvárral tálaltak, így biztosítva, hogy senki ne maradjon a tipikusan farsangi eledel nélkül.

Az ajándékozás szintén központi eleme volt az ünneplésnek. Minden jelmezbe öltözött gyermek csokoládét és különféle játékokat kapott, amelyek még inkább fokozták az ünnepi hangulatot.

A jelmezek mellett a mókázás vitte magasan a pálmát a farsangi mulatságban. A táncban és a játékokban gyerekek mellett a felnőttek éppúgy megtalálták a szórakozást és csatlakoztak a kicsik vigasságához.
A gyerekek boldogsága, a felnőttek mosolya és a közös öröm zenei aláfestéssel, táncokkal és játékokkal körítve felejthetetlen emléket hagyott minden résztvevőben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában