Mindösszesen pár perc

2024.02.10. 20:00

Emlőszűrés Cecén!

Február végén mammográfiai vizsgálatra várják a Cecén élő, szűrésre hívott hölgyeket. A Mobil Emlőszűrő Állomás a Művelődési ház előtt, a Szabadság tér 18. szám előtt lesz felállítva.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: „Az időben felfedezett mellrák gyógyítható!"

Fotó: Markovics Gábor (MG)

A mindennapok tennivalói mellett sokan elfelejtenek törődni magukkal, így például nem járnak el rendszeresen szűrővizsgálatokra sem, pedig hazánkban jól szervezett mammográfiás szűrés működik. Éppen ezért, a veszélyeztetett korba tartozó, 45-65 év közötti nők postai úton kapnak értesítést a vizsgálat esedékességéről.

Így van ez Cece esetében is, ahol február 23. és február 27. között, 9:00-tól 15:00 óráig várják mindazokat a korosztályba eső asszonyokat, akik állandó lakcímmel rendelkeznek és két éven belül nem vettek részt emlőszűrésen. További kérdés esetén keressék a szűrőállomást a 06 20/456-4256-os telefonszámon. Végül, de nem utolsó sorban a közleményben kiemelik: „Kérjük, éljenek a lehetőséggel! Ne feledjék: az időben felfedezett mellrák gyógyítható!"

A vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában