Jelentős erőt mozgósítottak a mentők a tömegbalesethez

2024.02.26. 14:00

Civil autók vitték a helikopterrel érkező mentőket az autópálya balesethez - ezt látták a pilóták fentről (Fotók)

Számos mentőhelikopter is érkezett az M7-es autópályán vasárnap történt tömegbalesethez. A nagy köd és füst miatt azonban nem tudtak leszállni a helyszínen, így a mentőorvosok Sukoróról gyalog indultak útnak. Azt is megmutatták, a pilóták mit láttak aznap a levegőből.

S. Töttő Rita

Fotó: Magyar Légimentő Nonprofit Kft.

Jelentős erőt mozgósítottak a mentők a tömegbalesethez, amely az M7-es autópályán történt február 25-én, vasárnap. Így négy mentőhelikopter is a helyszínre igyekezett aznap – adta hírül a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. Az egységek azonban a helyszín felé közelítve realizálták, hogy a köd miatt – amely vélhetően a baleset létrejöttében is szerepet játszott -, nem tudnak leszállni az autópályán. A Budaörsről és Balatonfüredről érkező szárnyas mentőknek ezért a környéken kellett biztonságos leszállóhelyszínt keresniük, melyet a baleset helyszínétől mintegy másfél kilométerre találtak meg – itt volt ugyanis olyan terület, amelyet nem borított el a köd. A szekszárdi és a szentesi helikopterekre pedig – mint később kiderült – végül, szerencsére nem volt szükség.

Fotó: Magyar Légimentő Nonprofit Kft. 

A Légimentők a tragédia apropóján felvételeiken megmutatták azt is, ők mit láttak a felhők felett a térségből. A fotókon hatalmas köd és felhőtenger terül el a helikopterpilóták alatt, melyből csak itt-ott kandikál ki a térség egy-egy kisebb szelete. A leszállás után azonban gyorsan kellett cselekedni: a helikopterek személyzetének innen ugyanis még el kellett jutnia a tömegbaleset helyszínére, így gyalogosan indultak el az autópályára. Ám ezúttal a mentőket is „mentették” a jó szándékú arra járók, ugyanis mindkét gép személyzetét gyorsan felvette két civil autó, melyek a helyszínre vitték a mentőket. A Légimentők közösségi oldalukon köszönték meg a segítő szándékú civileknek a segítséget.

Fotó: Magyar Légimentő Nonprofit Kft. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában