Koncelebrált szentmise

2024.02.10. 20:15

Betegek világnapja: a hétfői szentmisén felvehető a betegek szentsége

A betegek világnapja alkalmából koncelebrált szentmisét mutat be Spányi Antal megyés püspök a város papságával hétfőn a Székesegyházban. Várják az egészségügyben dolgozókat és mindazokat, akik szeretnék felvenni a betegek szentségét.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

János Pál kezdeményezésére 1993 óta február 11-e a betegek világnapja. Egy 1858. február 11-ére feljegyzett jelenés emlékére tűzték e napra a világnapot: a Szűzanya Lourdes-ban jelent meg egy 14 éves francia lánynak, s ezt követően 15-én csodatevő forrás fakadt egy barlangban.

A betegek világnapján a betegekért, szenvedőkért tartanak miséket világszerte, ám mindeközben az őket ellátókra, az egészségügyben dolgozókra is gondolnak. Ezért várják őket és mindazokat, akik szeretnék felvenni a betegek szentségét a Spányi Antal megyés püspök által koncelebrált szentmisére február 12-én 17 órakor a székesfehérvári Székesegyházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában