Jelentős jövedelemnövekedés

2024.02.07. 14:26

Béremelésekkel teli költségvetési tervet állított össze Székesfehérvár

Székesfehérvár önkormányzati dolgozói számára jó hír érkezett: Cser-Palkovics András polgármester jelentős béremeléseket tartalmazó költségvetési tervet jelentett be.

Hajdú Marianna

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A város vezetése hosszú távú elkötelezettséget mutat a dolgozók jólétének növelése felé. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, közösségi oldalán osztotta meg a költségvetési tervezet kulcsfontosságú pontjait, amelyeket csütörtökön nyújtanak be a Közgyűlésnek. Az "idén is csak addig, ameddig a takarónk ér" elv mentén összeállított költségvetés jelentős béremeléseket tartalmaz.

Az önkormányzati intézményekben dolgozók számára is kiterjedt béremelési csomagot jelentettek be, amely többek között hűségjutalmakat:

 jelentősen emelt cafeteriát, államilag támogatott béremeléseket, valamint külön keretet tartalmaz azok számára, akik nem részesülnek közvetlen állami támogatásban. 

Ez a lépés nem csak a munkavállalók életminőségének javítását célozza, hanem a helyi gazdaság élénkítésére is szolgál.

A polgármester külön kiemelte, hogy a költségvetési terv részeként 980 fő önkormányzati dolgozót érint a garantált bérminimum és a minimálbér emelése, ami az állam által finanszírozott, jelentős összeget képvisel. 

Ezenfelül a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak bérei 10 százalékkal, a minimál bérek 15 százalékkal emelkednek.

Cser-Palkovics András hangsúlyozta: négy nehéz év után egy konzervatív, de optimistább költségvetést sikerült összeállítaniuk, amely továbbra is jelentős városi tartalékokkal rendelkezik. A holnapi nap folyamán nyújtják be a költségvetést, ezzel teljes egészében nyilvánossá téve a tervezetet.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában