A világhálóra kiírt kritikátlan gyalázkodás életeket tesz tönkre, sőt életet vehet el

2024.02.07. 09:00

Árnyékvilág – A közömbös „röhögők” tartják életben a súlyos bántalmazásokat

Február első keddje, azaz idén február 6. volt az internet világnapja. Ezen a napon sok helyen, sok -féle ember beszél a világháló veszélyeiről.

Nagy Zoltán Péter

Pontosan tudjuk, hogy a képernyő előtt, ahol nincs személyes kontaktus, bátrak lesznek a gyávák, agresszívek a szelídek, és méteresre nő a két centi is. De azt már kevesen tudjuk, hogy passzív szemléléssel is táptalajává válunk a bántalmazó agresszivitásnak, sokan pusztán azért, mert addig sem ők a célpont. Ám képesek vagyunk-e felfogni – legalább biológiai reflexből –, a világhálón meggyalázott, bántalmazott fiatalok jelentős hányada menekül az öngyilkosságba, pedig ha valaki csak egy szóval mellé állt volna, megmenekül a sokszor gyermekember. Marosi Antal kollégánk e súlyos témák kapuit feszegeti Faragó Ágnes klinikai szakpszichológus faggatásával. A 22 perces beszélgetést korosztálytól és érdeklődéstől függetlenül mindenkinek ajánljuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában