Ki a legjobb?

2024.02.05. 15:00

Ami nem jó lekvárnak, abból pálinka lesz!

Ez persze tévhit, hiszen a hozzáértők szerint finom lekvárt és jó pálinkát is csak hibátlan alapanyagból lehet főzni! És hogy ez valóban így van, arról a tabajdiak idén is meggyőzhetik a zsűrit: hamarosan itt az éves bor-, pálinka-, és lekvárfőző, valamint befőttkészítő verseny!

Feol.hu

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Hogy ki a legnagyobb mester a faluban, ha az említett italokról és édes ínyencségekről van szó, arra március 9-én derül majd fény: ekkor hirdetik ki az idei versenyek győzteseit a Mészöly Dezső Művelődési Központban. Akik pályáznának a címek valamelyikére, azoknak nem kell mást tenniük, mint február 26-án vagy 27-én 8 és 16 óra között leadni az általuk nevezett termék mintáját az önkormányzati hivatalban. 

Pálinka tekintetében 2 deciliteres, átlátszó, felirat nélküli üvegbe tegyék a saját maguk által szüretelt gyümölcsből készült nedűt, amely lehet szőlő, törköly, gyümölcs, vegyes gyümölcs vagy egyéb ínyenc pálinka. A minták mellé szükséges a lepárlást igazoló dokumentum is! Aki saját borát méretné meg, az 7 deciliteres átlátszó, felirat nélküli üvegben adhatja le a mintának szánt italt. Nevezni fehér, vörös, vegyes, rozé és óbor kategóriában lehet. A befőtteket és lekvárokat szintén 2 deciliteres üvegekben várják a meghirdetett lekvár, dzsem és befőtt kategóriákban. Utóbbi csak csonthéjas gyümölcsből készülhet! 

A versenyre csak tabajdiak nevezhetnek! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában