Fontos dátumok

2024.02.23. 10:00

A kerti hulladék égetésének szabályaira hívja fel a figyelmet az önkormányzat

Nagylók önkormányzatának képviselő-testülete rendeletben rögzíti az avar és a kerti hulladék égetésének helyi szabályait. Az első égetési időszak március második felében kezdődik.

Héjj Vivien

Az égetés szabályait helyi rendeletben rögzítette az önkormányzat

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

– A helyi rendelet értelmében magánszemélyek a mindennapi kertgondozásuk eredményeképpen a háztartásuknál keletkezett zöldhulladékot, amennyiben más észszerű módon nem tudják, úgy a naptári év során két időszakban égetéssel is megsemmisíthetik – olvasható a vonatkozó tájékoztatóban.

A 2024. év első félévében az égetésre engedélyezett időszakok az alábbiak: március 16. és május 15. napja közötti időszakra eső hétköznapokon 9 és 18 óra között, április 6-án és 13-án, valamint május 4-én és 11-én, szombaton 9 és 18 óra között.

Az önkormányzat továbbá hangsúlyozza, a fenti időszakokban is tilos a kerti hulladék égetése munkaszüneti napokon, párás, tartósan ködös, esős időben, füstköd-riadó és erős szél esetén, továbbá az illetékes hatóság által Nagylók községet érintően bevezetett tűzgyújtási tilalom időtartama alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában