Eucharisztia ünnep

2024.01.03. 09:00

Víziváros ad otthont az elsőnek

Minden hónap első csütörtökén a város egy meghatározott (havonta másik) templomába invitálnak közös szentórára, szentmisére. Január 4-én is várják a híveket.

Feol.hu

A kép tavaly készült Vízkereszt ünnepén és az elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnepen

Fotó: Berta Gábor

Az elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnep a Vízivárosban lesz, a Jézus Szíve templomban - számol be róla az egyházközség honlapján. 

"Minden hónapban más-más templomot keresünk fel a város papjaival és híveivel, hogy egymás hitén épülve közösen erősítsük meg Krisztus iránti hűségünket. A szentmisét Spányi Antal megyés püspök tartja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik az új papi hivatásokért és az egész egyházért." - olvasható a meghívóban.

Tavaly a szentmisét követő szentségimádáson a pasztorális helynök, Ugrits Tamás imádkozott Benedek pápa lelki üdvéért, papi és szerzetesi hivatásokért és a családokért. Kérte, hogy az új esztendőben is kísérje az Úr életünket kegyelmeivel. Mint a beszámolóban olvasható, azért fohászkodott, hogy merjünk elindulni Isten felé, és ki tudjunk tartani minden nehézség ellenére is a hitben.

Vízkereszt napján, január 6-án, Urunk megjelenésének ünnepén (18 órakor) szintén Spányi Antal megyés püspök celebrál szentmisét a Székesegyházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában