Véget ért a téli szünet

2024.01.02. 19:35

Vannak iskolák, ahol már tanítanak

Van, ahol már megkezdődött az iskola a téli szünet után. A szakképzőkben véget ért a téli szünet, a diákok – néhány intézményt leszámítva - kedden már visszamentek tanulni.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az idei tanévtől kezdve a szakképzési rendelet határozza meg a szakképzési iskolák tanítási rendjét. E szerint pedig a köznevelési intézményektől eltérően 2024-ben nem január 8-án, hanem már január 2-án megkezdődött a tanítás az érintett iskolákban. Így egy héttel korábban kinyitottak az iskolákhoz tartozó kollégiumok, visszaköltöztek a távolról érkező diákok, s ma már beültek az iskolapadba is. Néhány intézményt leszámítva – mint amilyen a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum Velencén -, ahol tavaly év végén pár plusz napot bevonva a tanításba most még pihenhetnek a diákok és a pedagógusok. De hamarosan számukra is véget ér a téli szünet: Velencén például január 4-én már várják a tanulókat az iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában