Újévi csikóbál és néptánc mulatság

2024.01.10. 18:30

Tánc, zene és hagyományok a székesfehérvári Táncházban

Székesfehérvár szívében, a Malom utcai Táncházban egy különleges eseményre kerül sor: az Alba Regia Táncegyesület megrendezi hagyományos Újévi csikóbálját január 13-án, szombaton.

Hajdú Marianna

Fotó: FMH-archív (Nagy Norbert)

Ez az esemény nem csak a tánckedvelőknek, hanem a magyar kultúra és hagyományok iránt érdeklődőknek is kihagyhatatlan.

Az est 17.00 órakor kezdődik szerencsehozó buksza készítéssel, melyet Kneifelné Laczkó Kriszta vezet. Ezt követően a gyerekek számára népi gyermekjátszó várja a résztvevőket, ahol a magyar néphagyományokkal ismerkedhetnek meg. A felnőtteknek és a fiataloknak szóló programok egész estén át tartanak, mely során a hagyományos magyarpalatkai táncokkal is megismerkedhetnek.

A csikóbál 19.15 órakor veszi kezdetét az Alba Regia AMI Derce csoportjának házigazdájával. Ez a rendezvény azoknak a fiataloknak szól, akik már kinőttek a gyermekkorból, de még nem léptek át a felnőttkor küszöbén, azaz a "csikóknak". Őket különleges megtiszteltetés várja majd ezen az estén.

Az új tánctanítás 20.30-kor kezdődik, ahol mindenki megismerkedhet a magyarpalatkai táncokkal. A táncházi mulatság 21.30-kor kezdődik Németh Gergő házigazdával és a Galiba zenekarral, garantálva a felejthetetlen élményt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában