Az összefogás eredménye

2024.01.29. 18:00

Újabb kóbor kutyát fogtak be, megmenekült a kálozi piac

Pénteken kora reggel lakossági bejelentés érkezett, hogy egy gazdátlan eb sétál az egészségház, majd a piac környékén. Az eset azért is igényelt gyors beavatkozást, mert a betegek megriadtak a kóborló láttán, sőt aznap a piacot is tartottak Kálozon.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: Egy chip nélküli kóbor eb volt a kálozi piac területén.

Fotó: LR/SMH-Archív

A polgármester beszámolója szerint, a pénteki eset is hűen bizonyítja, hogy összefogással és gyors beavatkozással úrrá lehet lenni a problémán. 

– Szerencsére sikerült gyorsan megoldani a helyzetet. A lakossági bejelentés után szóltam a gyepmesternek, aki perceken belül már a helyszínen volt és elszállította a kutyust. A riadalmat az okozta, hogy először az egészségháznál kóricált, majd átment a piactérre, ahol szóváltásba keveredett más kutyákkal, akik a kerítésen belül voltak – foglalta össze röviden az eseményeket Káloz polgármestere, Weisengruber Imre, aki hozzátette azt is, titkon bízott benne, hogy chip alapján meg lesz a kutyus gazdája, hiszen egy jól tartott négylábúról volt szó, de sajnos ennek hiányában nem tehettek mást, elszállítatták. 

A vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában