Választ kaptunk a kérdésre

2024.01.16. 10:24

Munkálatok a Csónakázó-tónál: kiderítettük, mi épül

Munkaterületté vált a fehérvári Csónakázó-tó partjának egy része. A munkálatokat észrevették az erre járók is, s megkeresték szerkesztőségünket: vajon mi a terv? Kiderítettük.

S. Töttő Rita

Fotó: Horváth-Buthy Lilla / Fejér Megyei Hírlap

Vajon mi készül a székesfehérvári Csónakázó-tó mellett? – tette fel a kérdést olvasónk a tó partján felállított kerítés és az arra függesztett tábla láttán. A felirat arról adott hírt, hogy munkaterületté vált a kerítés mögötti rész, ahol munkagépek közlekedése várható. A feol.hu megtudta: az egyik fehérvári iskola gyermekei számára helyezi el itt kialakítandó konténerében a sporteszközöket a Kovács Katalin Kajak-kenu Akadémia.

Megkerestük az Akadémiát, ahol megerősítették: valóban, a Városgondnoksággal együttműködésben hozzák létre azt a csónaktárolót, ahol a Vörösmarty Mihály Általános Iskola kajak-kenu oktatásban résztvevő diákjainak sporteszközeit helyezik majd el. Az Akadémia ugyanis együttműködés keretében foglalkozik a Vörösmarty kajak-kenu oktatásban résztvevő diákjaival, akiknek testnevelés tanára szakági edző is egyben. A Csónakázó-tó kiváló helyszín az oktatásban résztvevő diákok számára, hogy a mindennapokban iskolájukhoz közel gyakorolhassák választott sportágukat. Hozzátették: ez a beruházás az iskolának semmibe sem kerül, akadémiai költségen zajlik.

Fotó: Horváth-Buthy Lilla / Fejér Megyei Hírlap

A Kovács Katalin Kajak-kenu Akadémia azonban természetesen továbbra is sukorói bázissal működik, ahol például a kápolnásnyéki általános iskolába járó, szakági sportoktatásban résztvevő diákok tudnak edzeni. Az ide utazásra azonban – hívta fel a figyelmet az Akadémia – természetszerűleg a fehérvári fiataloknak nem lenne idejük, ezért kapnak helyet a Csónakázó-tónál.

Fotó: Horváth-Buthy Lilla / Fejér Megyei Hírlap

Az Akadémia – emelte ki a feol.hu számára adott közleményében -  fontosnak tartja, hogy a sportoló gyerekek számára sportolói életpálya-modellt biztosítson, ezért is foglalkoznak már az általános iskola alsó osztályos tanulóival, a legkisebbekkel is, akik multisport jellegű képzést kapnak az akadémia szakembereitől, és szép fokozatosan eljutnak oda, hogy vízre szálljanak a Csónakázó-tavon, illetve a Velencei-tónál. Ennek a sportolói életpálya-modellnek a része az is, hogy Kápolnásnyéken 2024 őszétől gimnáziumi sportiskolai osztály indul, ahova nem csak kajakosok és kenusok, de más sportág képviselői is jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában