Befagytak a vizes felületek

2024.01.14. 10:18

Megtelt a Csíkvarsai-rét korcsolyázókkal a hétvégén

Az elmúlt heti hideg idő megtette a hatását: nem csak a hazai tavakon hízik a jég, de a vármegye településeinek sekélyebb, vizesebb területei is megfagytak, korcsolyázásra alkalmassá váltak. Ilyen többek között a csákvári Csíkvarsai-rét is, ahol szombaton sokan megfordultak.

Borsányi Bea

Szombat délutáni pillanatkép

Fotó: Némedi István

Székesfehérvárról Csákvár felé haladva már a zámolyi futballpályánál is láttunk a falu határában befagyott nagyobb vízfelületen csúszkáló, korcsolyázó felnőtteket, gyerekeket, ám a közeli kisvárosban ennél jóval nagyobb terület áll a korcsolyázni vágyók rendelkezésére. A Csíkvarsai-rét vizes felülete általában minden télen befagy, hiszen a vízmélysége nem akkora, mint a Velencei-tónak, ahol több fagyos nap kell ahhoz, hogy biztonságosan a jégre lehessen menni. Ezen a hétvégén többen is felkeresték a réti „jégpályát”, hogy mozgással, sportolással töltsenek néhány kellemes órát és ha marad a hideg idő, akkor ezt a mai napon és a hét folyamán bárki megteheti. Ezzel kapcsolatban azonban a területet gondozó Pro Vértes Alapítvány néhány betartandó szabályra is felhívta a figyelmet, mivel a Csíkvarsai-rét fokozottan védett terület.

Kérik, hogy a gépjárművel érkezők csak a töltés oldalában parkoljanak! A vízfelületet csak napkeltétől napnyugtáig, azaz világos időszakban és csakis korcsolyázásra, csúszkálásra használják. A kite, paplanernyő, surf és jégvitorlás használata nem megengedett és ugyancsak tilos autóval vagy más járművel a jégre hajtani! Mindezeken felül természetesen felhívták arra is a figyelmet, hogy vigyázzanak egymásra és egymás testi épségére, hogy a korcsolyázás mindenkinek örömteli maradhasson! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában