Különleges alkotások

2024.01.10. 17:30

Madárodú kiállítás nyílt a Gárdonyi Művelődési Házban

Közös összefogással és gondos kezek munkájának gyümölcséből születtek meg azok a madárodúk, amelyek január 8-tól díszítik a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár első emeletének vitrinjeit.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

A rengeteg madárodú egy igazi közösségi összefogás eredményeképpen született, az ötlet kezdeményezője Kaiser Csaba volt, de támogatóként becsatlakozott Brájer Éva Maroshegy önkormányzati képviselője és a Gárdonyi Géza Művház is. Az odúk elkészítésében pedig közreműködött számos maroshegyi család. 

Fotó: Déri Brenda / FMH

Szilvási-Grund Helga, a művház igazgatója megkeresésünkre elmondta: a madárodúk a Családi barkácsolás című program során készültek. Magát a barkácsolás folyamatát Köpf Jenő maroshegyi faesztergályos vezette, az odúk díszítését pedig Kaiser Sinkovics Erika bútorfestő a torockói, háromszéki és sárköz mintakincs felhasználásával.

Az odúk január 8-tól díszítik a művház első emelet és egészen február 8-ig ott is maradnak, azt követően a természetvédelmi szakemberek Maroshegy több pontján fogják kihelyezni őket. 

Az érdeklődők a könyvtár nyitvatartási idejében tekinthetik meg az ingyenes madárodú kiállítást. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában