Újítás

2024.01.05. 10:00

Január 4-től naponta több mint 42 ezer járat adatai követhetők valós időben a Google Térképen

E hét csütörtöktől jelentős, az utasok utazását segítő újítást vezetett be a Volánbusz azzal, hogy a helyközi autóbusz-járatok közlekedését valós időben követhetik a Google Térképen.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ugyan a Volánbusz helyközi járatainak menetrendje már 2017 óta elérhető a Google Térképen, az újítást, mellyel még inkább segítik az utazások tervezését ’csak’ most az újév elejétől vezették be. Ennek köszönhetően január 4-től, csütörtöktől országos szinten napi több mint 42 ezer helyközi járat adatai jelennek meg a Google Térkép felületein. 

„A járművek valós idejű követése a helyi járatok esetében is lehetséges, de csak azon városok esetében, ahol az önkormányzat – mint a helyi autóbuszos közösségi közlekedési szolgáltatás megrendelője – biztosítja az ehhez szükséges technikai feltételeket” – áll a Volánbusz közleményében. 

A társaság célja, hogy a fejlesztéssel naprakész információkat és pontos tájékoztatást nyújtson az utasoknak. A helyközi járatok közel 2800 vonalon több mint 3100 települést szolgálnak ki és több mint 60 településen biztosítják a helyi közlekedést. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában