Zajlanak a munkálatok

2024.01.12. 09:00

Így áll a fiatalok központja Sukorón

Már javában zajlanak a munkálatok a sukorói fiatalok közösségi házán. Már az időpont is megvan, mikor szeretnék átadni.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A 2023-as év őszén jelenthette be a sukorói önkormányzat, hogy több mint 115 millió forint, százszázalékos intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a település két fontos projektje is. A Széchenyi Plusz Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Élhető települések” című pályázatán nyert ugyanis a település, s ennek köszönhetően alakíthatja ki új közösségi házát és újíthatja fel műfüves sportpályát. A munkálatok pedig javában tartanak. A Fehérvári út mentén látható, ahogy az épület készül.

- Ahogy az időjárás engedi, már emelik az új sukorói ifjúsági központ oldalfalait. Április végére tervezzük, hogy elkészül, arra gondoltunk, a majális keretében adjuk át – árulta el a feol.hu-nak Mészárosné Hegyi Gyöngyi, Sukoró polgármestere. A tervek szerint a helyi sportolók öltözői kapnak helyet az épületben, de lesznek terek az ifjúsági klubélet felélesztésére is. - Hetven négyzetméteren szervezhetünk majd itt programokat: akár bálokat, közösségi eseményeket, bulikat, ahol a fiatalok úgy érezhetik majd, hogy ez a hely igenis az övék.

A polgármester asszony hozzátette: még 2010-ben, amikor polgármester lett, megígérte a fiataloknak, hogy létrehoz egy fiatalok házát, ami csak az övéké lesz. Ugyanakkor minden korosztály megtalálhatja majd itt is a programját: akár egy kártyapartit, akár egy disznóvágást is tervezhetnek ide a helyiek.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában