Új rend a hulladékszállításban

2024.01.31. 17:00

Néhány településen megváltoztak a szemétszállítási “játékszabályok”

Egyes településeken új rend lépett életbe a hulladékszállítás háza táján. Nekik igyekszik segíteni rövid összefoglalónk, sok hasznos linkkel és információval.

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

Fejér megye számos településén 2024 januárjától megváltoztak a hulladékszállítási időpontok és szabályok, mivel az előző évtől centralizált hulladékgazdálkodási rendszer váltotta fel a korábbit. Megyénkben is sok településen (mint például Csőszön, Fülén, Jenőn, Kislángon, Kőszárhegyen, Lepsényben, Mezőszentgyörgyön, Nádasdladányban, Polgárdiban, Sárkeszin, Sárszentmihályon, Soponyán, Szabadbattyánban, Úrhidán és Tácon) változott meg ezáltal a hulladékszállítás rendje, amelyet a Depónia Nonprofit Kft. biztosít már néhány hete, az adott településeken. 

Az év elejétől a szolgáltató minden érintett háztartásba igyekszik eljuttatni a megfelelő tájékoztatást az új szállítási rendről és szabályzatról. Akadnak viszont még néhányan, akikhez nem jutottak el az új hulladékszállítással kapcsolatos változások hírei. Nekik igyekszünk segíteni egy rövid összefoglalóval:
Az éves hulladékszállítási naptár minden szükséges információt tartalmaz a vegyes-, szelektív-, zöldhulladék elszállításának időpontjairól, amit a szolgáltató településválasztó linkjén a saját lakóhelyének megfelelően kiválaszthat és akár le is tölthet. A díjmentes zöldhulladék elszállításához szükséges 8 db matrica a lakosság számára ingyenesen biztosított, amelyek ebben az évben, azaz  2024-ben használhatók fel!

A lomtalanítást előzetes egyeztetés után, házhoz menő jelleggel kivitelezi a szolgáltató. A szelektív hulladékgyűjtés részleteiről szintén a Depónia oldalán olvashatnak részletesen, de figyelem, az üveghulladék gyűjtése a DRS rendszer bevezetése miatt megszűnt!
Amennyiben kérdéseik vannak, vagy panasszal szeretnének élni, az alábbi elérhetőségeken tehetik meg:

Új személyes ügyfélszolgálatok is létesültek, amelyeket Polgárdiban és Szabadbattyánban, a megadott nyitvatartási időkben lehet felkeresni.

Számlázási ügyfélszolgálat [email protected] email címen érhető el, vagy a 22/507-419-es telefonszámon hívható, illetve a műszaki ügyfélszolgálat email és telefon elérhetősége a következő: [email protected], 22/507-419.

Reméljük, hogy az összegyűjtött információk segítségükre lesznek az új szállításirend és szabályzat megismerésében.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában