Jelentős problémát old meg a támogatás

2024.01.12. 13:00

Hat osztály oxigénhálózatát fejlesztheti a Szent György Kórház a közel 20 millió forintos támogatásból

Jelentős összeggel támogatta a Hydro Extrusions Hungary Kft. a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat, akik a felajánlott összeget osztályaik oxigénhálózatának fejlesztésére fordítják.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Nyakas Eszter ápolási igazgató az erről tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a Hydro Extrusions Hungary Kft. ismét tanúbizonyságot tett társadalmi szerepvállalásáról és a közel 20 millió forintos összeget a kórház oxigénhálózatának fejlesztésére fordítják. 

Mint Bakos Gábor orvosigazgató-helyettestől megtudtuk ennek projektje már évekkel ezelőtt megkezdődött, méghozzá azzal a céllal, minél több osztályon, annak minél több betegágyat lássanak el oxigénkiállással. 

– Bizonyos kórtermekben és osztályokon nincs elegendő oxigénkiállás, ami igencsak megnehezíti a mindennapi betegellátást és jelentős fennakadást okoz főként az éjszaki műszakokban. Éppen ezért ez a közel 20 millió forint nagy segítséget jelent és hat nagy betegellátó osztálynak oldja meg az oxigénellátását.

Az átadón jelen volt még Frank Iepema ügyvezető és Veres Gábor, operatív igazgató, aki kiemelte: vállalatuk büszke arra, hogy jelen gazdasági helyzetben is folytatni tudják a helyi közösségek, köztük a kórház támogatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában