Harc az ónos esővel

2024.01.23. 18:00

Hajnali kettőtől, közel 30 géppel folyt Fehérvár síkosságmentesítése

Hajnali kettőkor kezdték Fehérvár útjainak és járdáinak síkosságmentesítését a Városgondokság munkatársai.

Déri Brenda

Fotó: MW-archív

Az időjárás viszontagságai bizony nem kedveztek a közlekedőnek, éppen ezért a Városgondokság közel 70 munkatársa már hajnal kettőtől azon dolgozott, hogy mielőbb síkosságmentesítse először a főbb utakat, és buszmegállókat, majd a kisebb utcákat és járdákat. 

„Az első ütemben mindig a fő és tömegközlekedési útvonalak, gyűjtőutak síkosságmentesítése történik meg és a különösen fagyveszélyes, forgalmas útszakaszokat takarítják, a második ütemben a lakótelepi utak és a kertvárosok nagyobb forgalmú utcái következnek, a harmadik ütemben pedig a kis forgalmú, családi házas övezetek síkosságmentesítése történik meg” – írja honlapján a Városgondnokság.

Ez pedig több mint 300 kilométernyi járdát és mintegy 340 kilométernyi közutat takarítását jelenti. 

Bozai István, a Városgondnokság vezetője megkeresésünkre elmondta: a közel 70 munkatárs délelőttre már végzett is a munkálatokkal. Nagyjából 30 géppel tisztították az utakat. 

A lefagyott utak, járdák nem csak az autóval közlekedőket veszélyeztetik, hanem a gyalogosokat is. Így megkerestük az Országos Mentőszolgálatot is, hogy az elmúlt napokban, különös tekintettel a mai napra, történt-e Fejérben elcsúszás következtében sérülés. 

Néhány olyan esés, sérülés előfordult, ahol a csúszós utak is szerepet játszhattak, de rendkívüli esemény nem történt, és az esetszám sem növekedett jelentősen - tudtuk meg az OMSZ kommunikációs munkatársának válaszából. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában