Összefogást sürget a polgármester

2024.01.19. 11:30

Gondot okoznak a kóbor kutyák Kálozon

Egyre nagyobb gondot okoznak a kóbor kutyák a megye több településén is. Legutóbb például Kálozról érkezett olvasói panasz szerkesztőségünkbe. Megkeresésünkre a polgármester elmondta, hogy a faluvezetés célja, hogy mindenki biztonságban érezze magát a községben, éppen ezért szerződésben állnak egy céggel, amely havi rendszerességgel, előre nem egyeztetett időpontban ellenőri a falut és befogja törvényesen befogható kóbor kutyákat, illetve bejelentés esetén az ebrendészeti feladatokat is rövid időn belül ellátja.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: Összefogásra van szükség a polgármester szerint a a kóbor kutyák problémájának rendezésére.

Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap-archív

– Tudtommal januárban a hivatal felé nem történt bejelentés a kóborló kutyákkal kapcsolatban – mondta a FEOL-nak Weisengruber Imre polgármester, aki hozzátette, hogy valós problémáról van szó, de az illetékes hatóság csak bejelentés alapján intézkedhet, illetve havonta végigjárja a falu utcáit. Ezért kéri, hogy amennyiben kóborló állatot tapasztal a lakosság, akkor jelezzék feléjük és rövid időn belül igyekeznek az ebrendészeti feladatokat ellátó céggel befogadtatni az állatot. Kiemelte, fontos, hogy ezt a hivatal felé tegyék közvetlenül, ne a közösségi oldalon! 

A faluvezető arra is felhívta a helyiek figyelmét, hogy mindenki köteles gondoskodni arról, hogy a háziállata még rövid ideig sem tartózkodjon a gazdája nélkül közterületen, felügyelet mellett is csak póráz használatával. Erre azért fontos felhívni a figyelmet, mivel sajnos azt tapasztalja, hogy néhány utcában mindezt figyelmen kívül hagyják egyes lakók, ez is okozza a probléma egyik részét, míg a másik felét – feltételezése szerint – a településen kívülről érkező kóborló állatok adják. 

Weisengruber Imre polgármester elmondta azt is, hogy közös érdeke és igénye a lakóknak, hogy Káloz utcáin nyugodtan sétálhassanak végig az itt élők, a gyerekek biztonságosan eljussanak az iskolákba és játszóterekre. Hangsúlyozta, ezt a célt pedig csak közösen összefogva és együttműködve lehet elérni. Mindezeken felül ez azért is különösen fontos, mert ahogy elárulta – egy állat befogása több mint 50 ezer forintot emészt fel az önkormányzati pénzekből, amit más hasznos dologra is lehetne költeni.

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában