Fagylaltrekord, sorsjegy, időjárás

2024.01.12. 19:00

Fejér évfordulós emlékei

Déri Brenda

Rekordot döntött januárban a fagylaltfogyasztás 1974-ben

Inkább nyári nyalánkság, mint téli, de a fehérváriakat ez nem különösebben érdekelte, hiszen 1974. január közepén rekord mennyiségű fagylalt fogyott el az akkori Gyöngyvirág cukrászdában. A nyitás első napján 10kilogramm kávé és csoki fagylaltot fagyasztottak le, és az évszakot meghazudtoló sikere volt a nyári csemegének. Elsőnek a környező iskolák diákjai örülhettek az újdonságnak – írták. 

Az új frizura mellé sorsjegy is járt

Az 1984-es januári lapszámunk böngészése közeben olvastam először arról, hogy a fejér megyei Fodrász Szövetkezet 1983-ban bevezette, hogy az igénybe vett szolgáltatások utána a vendégek sorsjegyet kapnak. Így nem csak új frizurával, hanem talán egy nyerő számokat tartalmazó szelvénnyel gazdagodtak. A pár 100 forintos utalványok mellett a főnyeremény egy 5 ezer forint értékű iparcikkutalvány volt. 

Időjárás-előrejelzés egy kicsit másképp

Érdekes módját választották annak, hogy megjósolják a következő napok várható időjárását 1994-ben, amikor varjak ezreire bízták ezt a feladatot. Történt ugyanis, hogy Székesfehérvár határában varjak ezrei keringtek, amit intő jelnek tekintettek, ha irányukat a városi kertek felé veszik, mert az azt jelentette, hogy hó várható a közeli napokban. 

Ugyan azt nem tudni, hogy a madarak végül merre tartottak, de az biztos, hogy hó nem volt. A következő napok újságai kissé esős, enyhe időjárásról számoltak be. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában