Segített elkapni az elkövetőt

2024.01.24. 15:30

Fehérvári katona segített először a megkéselt nőnek

Ismerjük meg a nevét annak a katonának, aki lélekjelenlétének köszönhetően elsőnek intézkedett, s hívott mentőt a hétfőn megkéselt nőhöz. Ezután az elkövető után eredt, s segítette a rendőrök munkáját is.

Horváth-Buthy Lilla

Szolgálatát maga mögött hagyva, de nem feledve, épp hazafele tartott, amikor "civilként" közbelépett

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

Ahogy a feol.hu megírta, hétfőn egy súlyos bűncselekmény rázta meg a közvéleményt: délután több járókelő szeme láttára késeltek meg egy nőt az egyik Pilinszky téri lépcsőháznál, a Skála közelében. A rendőrség pár percen belül elfogta a tettest, aki akkorra már magát is összeszurkálta. Az elkövetőt a rendőrség előállította, a mentők a sérültet és az elkövetőt is helyszíni ellátást követően beszállították a kórházba. A rendőrség azóta már kihallgatta az 59 éves férfit, és kezdeményezte letartóztatását. 

Most a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy egy fehérvári katona, Madarász Dávid volt az, aki nem habozott, rögtön intézkedett, amint felfigyelt a brutális támadásra. 

A civilben is katona, Madarász  főtörzsőrmester
Fotó: Dömsödi Richárd ha.

"Hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot a fehérvári honvéd A Magyar Honvédség Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár állományába tartozó Madarász Dávid főtörzsőrmester - szolgálatból hazafelé tartva - Székesfehérvár belvárosában arra lett figyelmes, hogy egy férfi késsel támad egy nőre. Madarász főtörzsőrmester lélekjelenlétének köszönhetően azonnal hívta a mentőket, majd a tettes után eredt. Ezalatt folyamatosan tájékoztatta a rendőrséget az elkövető hollétéről, amelynek köszönhetően a késelő férfit elfogták. Mint azt Madarász főtörzsőrmester elmondta, a késelőn az első perctől látható volt, hogy nincs beszámítható állapotban, dülöngél és saját késével önmagát is szurkálja. A tettest nyolc-tíz méteres távolságból követte egy darabig, a rendőrség szirénáit meghallva jelezte tartózkodási helyét, majd azonosította a késelőt is. " - írták közleményükben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában