Útfelújítás az Erzsébet úton

2024.01.09. 14:00

Első ütem kipipálva, folytatás év végén, vagy jövőre

December végén történt meg a műszaki átadása annak az Erzsébet út és Lövölde utca közötti szakaszon folyt útfelújításnak, amely tavaly nyáron kezdődött és amelyről a terület önkormányzati képviselője kedd délelőtt a helyszínen számolt be a fehérvári sajtónak.

Borsányi Bea

Az ígéretnek megfelelően, még ebben az önkormányzati ciklusban megtörtént a felújítás

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A felújítás teljes egészében önkormányzati forrásból, a Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül, mintegy 44 millió forintból valósult meg. A munkának köszönhetően 1100 négyzetméteren újult meg az aszfaltburkolat, illetve alatta a terület nagyjából felénél statikailag is megerősítették az utat. Ezzel egyidőben - az ott élők kérésének megfelelően - a vízelvezetési problémákat is megoldották: 23 aknafedelet cseréltek ki, így a jövőben nem áll meg a víz az útfelületen. Ahogy azt Molnár Tamás, a terület önkormányzati képviselője a helyszínen kiemelte, ez csak a felújítás első üteme volt az Erzsébet úton, ahol az idei önkormányzati választásokat követően az év végén, vagy a jövő év elején várható a munkák folytatása, amely akkor kiterjed a járdákra is. 

A képviselő azt is hozzátette, a körzetben eddig elvégzett, ütemezett felújítási munkák – pl. a Béke téren és az Erkel Ferenc utcában – szintén az említett időszakban folytatódnak a következő felújítási ütemmel. 

Huszonhárom új aknafedő is a helyére került. Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában