Kossuth Zsuzsa Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny

2024.01.31. 14:00

Döntős fiatalok: a jövő egészségügyi dolgozói

A Kossuth Zsuzsa Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny vármegyei döntőjét rendezték szerdán délelőtt a Bugát Pál Technikumban. A megmérettetés fontos mérföldkő és motiváció a jövő egészségügyi dolgozói számára. A döntőbe jutott fiataloknak alapápolás-gondozási, valamint elsősegélynyújtási alapismereteikről kellett számot adniuk a gyakorlati feladatok során.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a székesfehérvári Bugát Pál Technikum szervezésében valósulhatott meg a Kossuth Zsuzsa Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny megyei döntőjének második fordulója is január 31-én, Székesfehérváron. A megmérettetés első fordulójára tavaly novemberben kerülhetett sor, melynek során interaktív tesztet tölthettek ki a versenyzők. Közülük érkeztek kilencen a vármegyei döntőbe, melynek első helyezettje képviseli majd a megyét az országos döntőben – fogalmazott Szabó István, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér vármegyei területi szervezetének általános alelnöke. – A cél az, hogy fejlesszük a szakképzést és elismerjük a kimagasló teljesítményt nyújtó diákokat és a felkészítő tanárok munkáját. A döntőn Székesfehérvár önkormányzatának képviseletében köszöntötte a fiatalokat Mészáros Attila alpolgármester is.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- A megye egészségügyi intézményei jelentkezhettek erre a megmérettetésre, melyet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Bugát Pál Technikum szervezett. Örülünk, hogy a fiatalok ilyen versenyeken mérettethetik meg magukat. A megyei verseny győztesei pedig mindig nagyon jól szerepelnek az országos döntőkön – fogalmazott a feol.hu kérdésére Mészáros Attila, , aki a megyei döntős versenyzőknek elmondta: ők példaképek a korosztályuk számára, hiszen példájukon keresztül is látható, hogy vannak a szakmájuk iránt elkötelezett, érdeklődő fiatalok. – Ők lesznek a jövő egészségügyi szakdolgozói, akik akár a kórházban, akár az alapellátásban vagy más egészségügyi szektorban vállalnak majd feladatot. Ezért is fontos ez a verseny!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában