Kéményseprés

2024.01.03. 17:00

Bővült a katasztrófavédelem ellátási területe

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint januárban összesen nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez. Fejér vármegye teljes területén a katasztrófavédelem végzi a kémények tisztítását, ellenőrzését.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

A mostani bővülést követően már a fővárosban és tizennyolc vármegyében – köztük Fejérben is – dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői. A szakemberek feladata a fűtési rendszerek biztonságos működésének ellenőrzése, a kémények műszaki állapotának rendszeres felülvizsgálata és a kémények tisztítása.

– Fontos tudni, hogy automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők. A családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek a szakemberek, ez a közszolgáltatás a magánszemélyek számára ingyenes. A kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés továbbra is a 1818-as telefonszámon, valamint az online ügyfélszolgálaton keresztül történik – hívja fel a lakosság figyelmét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, melynek kéményseprő szakemberei országosan közel háromezer településen végeznek kéménytisztítást és ellenőrzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában