A polgármester bizakodó a jövőt illetően

2024.01.04. 20:00

Az eddig megkezdett utat folytatnák Sáregresen!

A 2023-as év a remény évének indult, de csak újabb válságok időszaka lett, amelyben az önkormányzatoknak is komolyan helyt kellett állniuk. Egyebek mellett erről kérdeztük Albertné Tiringer Máriát, Sáregres polgármesterét.

Kecskés Zoltán

Albertné Tiringer Mária polgármester bizakodó a jövőt illetően.

Fotó: Nagy Norbert /Archív

Hogyan, miként tekint vissza a 2023-as évre, a fentebb említett nehézségek ellenére?

– Az év elején magunkba merülünk és igyekszünk összegezni, hogy mi is történt velünk az elmúlt hónapokban. Kijelenthetem, hogy a 2023-as év jelentette a legnagyobb kihívást az önkormányzat gazdálkodását illetően az elmúlt évek alatt. A megemelkedett energiaárak és az előző évek intézkedéseinek eredményeként a csökkentett összegű iparűzési adó hatása jelentősen befolyásolta a költségvetésünket. A pályázatok kapcsán szintén érezhető volt, hogy kevesebb forrásból volt lehetősége a településeknek a különböző fejlesztésekre. Összességében a 2023. évben egy feszített költségvetéssel ugyan, de sikerült teljesíteni a feladatainkat. 

Újabb üteméhez érkezett a 2023-as évben a Csók István Művelődési Ház energetikai felújítása.
Fotó: Önkormányzat

Milyen beruházásokat, fejlesztéseket emelne ki a falu életében?

– A szomszédságunkban zajló háború, az energiaválság és mindezek következményei óhatatlanul hatással voltak az önkormányzatok működésére. Igyekeztünk, hogy a településen élő emberek a tőlünk megszokott és jogosan elvárt szolgáltatásokban részesüljenek 2023-ban is. A megvalósult pályázati fejlesztések célja volt tovább növelni lakosaink komfortérzetét helyi szinten. Ennek reményében készült el a Csók István Művelődési Ház energetikai felújításának a következő üteme és egy újabb járdaszakasz felújítása. Az infrastrukturális projektek mellett a közösségi alkalmak is nagy hangsúlyt kaptak 2023-ban is. Helyi kulturális és szabadidős programok szervezése és lebonyolítása van mögöttünk, amelyekre tapasztalataink szerint nagy igény volt most is. A sportnapoktól elkezdve a nemzetközi néptánctalálkozón keresztül a  hagyományőrző szüreti mulatságig sok érdekes és értékes alkalom jöhetett létre egy kis közösség összefogásával, kitartó és szorgalmas munkájával. Ezúton is köszönet érte.

Milyen célokkal vág neki idén a település?

– Hiszem, hogy minden nehézség és kihívás megerősít bennünket. Ismét eltelt egy év és mi egyebet kívánhatnék a helyi lakosainknak, mint sikerekben gazdag új esztendőt! Szeretnénk folytatni fejlesztéseinket a pályázati lehetőségek kiaknázásával és a legjobb tudásunk szerint megvalósítani az elnyert projekteket. Őszintén remélem, hogy a 2024-es év egészséget és boldogságot tartogat számunkra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában