A legférfiasabb dolog

2024.01.31. 15:46

Az apaságról tartott sajtótájékoztatót a Mozgalom

A Mi Hazánk Mozgalom tartott sajtótájékoztatót szerdán délután „A legférfiasabb dolog az apaság” feliratú plakát előtt Székesfehérváron. A téma is ez volt: a legférfiasabb dolog ugyanis az apaság, a gyermekáldás – vallja a mozgalom.

Feol.hu

Árgyelán János, Végh Annamária, Téglásy Imre

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Árgyelán János, a szervezet Fejér vármegyei elnöke, operatív igazgató hangsúlyozta: Novák Előd országgyűlési képviselő, a mozgalom alelnöke egy éves jövedelmét ajánlotta fel arra célra, hogy népszerűsítsék a gyermekvállalást, a gyermeknevelést. A nagy port kavart kismama-szépségverseny ötletéről ugyan a fehérvári tájékoztatón nem esett szó, de másról igen:

– A misszió egyik célja egy anyaotthon létrehozása, ahol a bajba jutott anyáknak lehetne otthont adni, de számos téma előkerül még az év során. Az egészséges család a nemzet egyik legfontosabb alapköve, melynek nemzetgazdasági szempontja sem elhanyagolható – fogalmazott az elnök, rámutatva a társadalombiztosítási rendszer generációs egyensúlyának fontosságára. Demográfiai katasztrófahelyzetben vagyunk ugyanis – vélekedik az elnök, aki szerint a vendégmunkások és a migráció jelensége is annak tudható be, hogy nincs elég magyar fiatal.

Végh Annamária, a Mozgalom székesfehérvári szervezetének elnöke szerint az édesapák azok, akik segítik a gyermekek önbizalmának erősítését, rá támaszkodhatnak az édesanyák a legsérülékenyebb időszakokban. Ezért is fontos az apaság megélése.

Téglásy Imre, az Anya-Ország Alapítvány alapítója a biológiai törvény – hogy „szaporodjatok!” – ősi programjától az élet értékéig vezetve gondolatmenetét a termékenységkultusz erősítését ösztönözte.

– Kölcsönös tisztelet illeti a nőt és a férfit, hiszen olyan világban élünk, amely nem tiszteli a termékenységkultuszt – fogalmazott, hozzátéve: 200 éve hadat üzentek a termékenységnek, beindult az abortuszkultúra, a halál civilizációja és az élet kultúrájával szemben a meddőség kultúrája jelent meg, mondta. – Ne szaporodjatok és ne sokasodjatok, ez a jelszó. Ennek az áldozatai vagyunk mi – tette hozzá. Az európai népek eltűnésével megerősödnek a „termékeny népek”, mutatott rá, utalva a migráció jelenségének ilyetén jellegű kiteljesedésére. – A cél, hogy az emberi méltóság legalapvetőbb vonását, a férfi és női termékenységet próbáljuk újra felemelni. Mert ez nem elavult gondolat: míg bioszféra létezik, ez az alapvető igazság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában