Alba Regia Zenekar évindító varázslata

2024.01.02. 13:00

Újévi koncert a Vörösmarty Színházban: Bécsi elegancia és amerikai pezsgés

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Vörösmarty Színházban tartott újévi koncertjén a közönség egy felejthetetlen zenei utazás részese lett. Bécs aranykorának dallamai és az amerikai kontinens ritmusa egyesült, hogy egyedülálló élményt nyújtson az új év első napján.

Hajdú Marianna

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Színház fényei alatt, egy teltházas este keretében a zene szerelmesei gyűltek össze, hogy részesei legyenek az Alba Regia Szimfonikus Zenekar lenyűgöző újévi koncertjének. Ruff Tamás, az együttes igazgatója meleg szavakkal köszöntötte a közönséget, hangsúlyozva a közös ünneplés és a zene összekötő erejét.

Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy milyen fontos a közös, békés évkezdés, amit ez a koncert is szimbolizál. A zenekar repertoárja ezúttal is lenyűgöző volt: a bécsi klasszikusoktól az amerikai modern darabokig minden megszólalt. Külön említést érdemel Dvořák Karnevál-nyitánya és Bernstein Candide-nyitánya, amelyek kiválóan tükrözték a koncert sokszínűségét.

A közönség lelkes tapsa és a művészek három ráadással történő búcsúzása bizonyította, hogy a zene ereje összeköt bennünket. Ez a koncert nemcsak egy zenés évindító, hanem egy közösségi élmény is volt, amely emlékezetesen indította az új esztendőt Székesfehérvár szívében.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában